FICTIONAL EM.

Filmer jag har sett på den senaste tiden #1
 
Every Day (2018)
Every Day känns som en sådan film som har hur mycket potential som helst, med det intressanta konceptet och det faktum att berättelsen redan är färdig i och med boken. Därför vet jag egentligen inte hur den här filmen kunde bli så ointressant. Det var nästan jobbigt att kolla på den här filmen, eftersom att den slösade bort i princip all potential den hade. Det var alltså en otroligt underwhelming film för mig. Det var dock fortfarande intressant att kolla på den, och jag blev egentligen aldrig uttråkad. Så därför måste jag ändå faktiskt säga att Every Day var en helt okej film, bara inte så bra som jag ville att den skulle vara. 
 
Thoroughbreds (2017)
Det här var en film jag hade läst väldigt mycket bra om sedan den släpptes, att den skulle vara unik och egentligen helt fantastisk (och självklart att det är en av Anton Yelchins sista filmer). Det måste jag även säga att den faktiskt var. Speciellt unik. Thoroughbreds var en väldigt intressant film att se på, eftersom jag knappt visste vad den handlade om i förväg. Jag visste aldrig egentligen vad som skulle hände (eller faktiskt hände). Det är en väldigt simpel film, men som är väldigt underhållande att se på. På ett annorlunda sätt. Olivia Cooke och Anya Taylor-Joy är även helt fantastiska båda två. 
 
A Wrinkle in Time (2018)
Det enda jag egentligen har att säga om den här filmen är att Chris Pine såg oväntat bra ut. Annars var det här katastrofalt dåligt, nästintill omöjligt dåligt för att ha så många bra skådespelare med. Först och främst förstod jag ingenting - vad som hände, vad allt gick ut på. Sedan var allt även så pinsamt att se på, om ni förstår vad jag menar. Speciellt i och med Which, Whatsit och Who. Manuset var otrolit stelt. Det enda jag måste säga att jag faktiskt tyckte om, var reunion-scenerna mellan Mr. Murry och Mrs. Murry, och Mr. Murry och Meg. Annars var det här nästintill värdelöst. Omöjligt dålig. ★ eller ½
Jag såg alla Mission Impossible-filmerna på en dag | Vad tyckte jag?
 
Igår bestämde jag mig för någon anledning att jag idag skulle se alla Mission Impossible filmerna. Detta känns helt orimligt, då det inte är min typ av film - och jag tycker verkligen inte om Tom Cruise. Men det var något jag bestämde mig för, och något jag även slutförde. Idag, den 24 maj, såg jag alla fem Mission Impossible-filmer som just nu finns ute. Läs vidare för att se vad jag tyckte om alla. 
 
 
Mission Impossible
 
Det här kändes faktiskt, oväntat nog, som en väldigt oambitiös start på en filmserie. Det kändes lite som att de förlitade sig på tv-serien, att det var de fansen som skulle se denna filmserie. Därför förstod jag inte jätte mycket av vad som faktiskt hände, speciellt inte aspekterna till Ethans jobb. Men den var ändå helt okej, skulle jag vilja säga. Speciellt scenen i slutet med tåget, där kändes allt väldigt planerat och snyggt. Annars kändes den lite väl förutsägbar och medioker för att ha startat upp en så här stor filmserie. 
 
 
Mission Impossible II
 
Undrar vad som egentligen gick fel med denna andra Mission Impossible filmen. Allt, om jag skulle få gissa. Det enda som var bra med den här filmen, om jag ska vara ärlig, var Dougray Scott som känns gjord för sin roll. Men annars var detta bland det tråkigaste jag har sett. Allt vi fick var Tom Cruise' obehagliga hår och massor av slow motion-scener. Det fanns även en stor avsaknad av action, vilket känns lite konstigt i en spionfilm. Detta var en riktigt dålig film, faktiskt. Thandie Newton är dock fantastisk, Dougray med. 
 
 
Mission Impossible III
 
Anledningen bakom varför den tredje Mission Impossible filmen var så bra som den faktiskt var, för mig, var det faktum att den började med slutscenariot och sedan visade hur det hade blivit så. Det gjorde så att vi hade något att se fram emot, vilket jag tycker Mission Impossible filmerna innan har haft problem med. Spänningen, alltså. Sedan tycker jag även om att de introducerade något som faktiskt kunde bli en svaghet för Ethan, Julia. Det gav också den här filmen en större mening. Speciellt när filmen faktiskt bara handlade om att han skulle rädda henne, i princip. Skönt att de introducerade Simon Pegg också, han passar in perfekt. ★½
 
 
Mission Impossible: Ghost Protocol
 
Det här var bättre än de tre första, och det hade jag faktiskt förväntat mig. Allt kändes mer moderniserat, med bättre kvalitet och en bättre berättelse. Samtidigt som vi faktiskt för första gången fick relativt mycket action - väldigt koreagraferad action, till och med. En aspekt som jag verkligen uppskattade med den här, förutom att den var mycket bättre gjord, var att den inte handlade om något inuti själva huvudgänget. I den första filmen handlade allt självklart om det, i den andra hade vi en infiltratör och i den tredje var det Ethans bästa vän. I denna fanns ingenting sånt, och det var jätte skönt. Skönt att faktiskt få en gruppdynamik. ½ Detta var min favorit!
 
 
Mission Impossible: Rogue Nation
 
Jag måste faktiskt säga att jag blev besviken när mitt maraton avslutades med Rogue Nation, för jag trodde att den här filmen skulle vara mycket bättre än den faktiskt visade sig att vara. Som jag tidigare har nämnt så är jag all for moderniseringen av Mission Impossible (tycker till och med att det är dags att byta huvudkaraktär nu), men nu kändes det lite väl kommersiellt. Till exempel biljakten med bmw-bilen, herregud. Men vad jag kan säga om Rogue Nation var i alla fall att den var väldigt underhållande, då filmen hade ett väldigt högt tempo hela tiden. Inte den bästa Mission Impossible, inte den sämsta. Någonstans i mitten. 
Mina tänkbara sommarmaraton
 
Efter ett schema på ungefär två veckor, så har jag nu sett ikapp alla mina serier. Det är otroligt skönt att ha en tom lista på tvtime, men det även lite uttråkande. Vad ska jag se nu? Därför är det dags för mig att välja mina sommarmaraton, helt enkelt. Detta är något jag nästintill aldrig brukar följa, men eftersom jag knappt har några serier i år kan vi hoppas att det blir annorlunda. Mitt första sommarmaraton, som jag är tror är mest likely att inträffa, är Revenge. Om ni kollar in inlägget nedanför detta, kan ni se att jag verkligen tyckte om piloten. Mitt andra sommarmaraton jag vill ta mig an är Downton Abbey. Det känns helt orimligt att jag aldrig har sett ett avsnitt av den här serien, jag som har perioder där jag bara kollar på kostymdraman. Nu är det förhoppningsvis dags. 
 
Sedan har jag även ett par serier jag vill kolla ikapp, självklart. Serier som jag tidigare har valt att pausa eftersom det blivit alldeles för mycket. De jag kommer att prioritera främst här är Designated Survivor (om en annan kanal väljer att förnya den) och The Good Doctor. Designated Survivor var under dess första säsong min favoritserie, men den tappade extremt mycket i den andra. Tror jag bara såg tre-fyra avsnitt innan jag pausade där. The Good Doctor hann jag se fyra avsnitt av, men vill nu se ikapp tills säsong två. Andra serier jag vill ta ur paus-läget är The 100, Shadowhunters och Riverdale. Vi får se hur det går där. Har ni valt era sommarmaraton?