Första intryck av Reverie

/ Första intryck
 
Reverie 1.01
 
Reverie var en serie jag såg fram emot väldigt mycket, främst på grund av Assassins Creed-aspekten. Fast att det här livnärde på minnen istället för släkt. Måste faktiskt säga att jag efter detta första avsnitt inte alls blev besviken. Självklart kan en tycka att det var lite väl lite action, men jag tycker ändå det var viktigt att vi fick en bakgrundshistoria i det första avsnittet. Att vi först fick reda på lite mer om huvudkaraktärerna innan vi hoppade in i handlingen på riktigt. För vi fick ändå se ganska mycket av programmet Reverie. 
 
Hade även inte någon alls att hennes berättelse skulle vara så tragisk som den faktiskt var. Att hon fick se hennes systers kille mörda henne, och hennes systers dotter, för att sedan skjuta sig själv i huvudet. Herregud. Det var hemskt att se på, men ger serien ett otroligt djup. Det verkar även som att alla karaktärer har någon djupare aspekt till sig, vilket kommer bli intressant att upptäcka. Speciellt Alexis, som det hintades med i slutet av avsnittet. Kommer även bli intressant att se bieffekterna, som vi redan har sett är att hon ser saker som inte är där. Både obehagligt och sorgligt när hon såg hennes döda systers döda dotter.

Fictional Em kollar på piloter | New Girl, Ugly Betty & 2 Broke Girls

/ Första intryck
 
Förut brukade jag göra detta ganska ofta. Att jag kollade på piloter av serier, och sedan skrev vad jag tyckte. Främst för att det var underhållande, men även för att det är ett bra sätt att hitta nya serier och maratonprojekt på. Därför, nu när jag har kollat ikapp alla mina vanliga serier , tänkte jag börja med detta igen - och denna gång är det dags för New Girl, Ugly Betty och 2 Broke Girls.
 
 
Tyckte att serien kändes lite äldre än den faktiskt är, speciellt med kommentarerna kring att rosa "är en tjejfärg" och att "tjejer är bra på att städa, är alltid är emotionella" Men annars tyckte jag faktiskt om detta första avsnitt, främst eftersom att det var jätte roligt! New Girl är nog en serie jag skulle tänka mig kunna forsätta kolla på i framtiden. Tycker om handlingen att hon ska bo med dessa tre, helt olika killar. Det känns som att hon kan påverkade dem väldigt mycket, vilket kan vara intressant att se på. Sedan älskar jag även Jess' personlighet. Hur härlig som helst. 
 
 
Jag hade glömt bort hur mycket jag tyckte om den här serien. Såg ett par avsnitt förut när den gick, men nu när jag såg piloten igen hade jag i princip glömt bort allt. Jag visste inte ens vad den handlade om, Ugly Betty. Men detta är ett sådant guldkorn. Det är en ganska annorlunda serie, med alla färger och "den onda sidan", men det är även en genuin serie. Med alla problem, med alla känslor. Det är vad jag tyckte om med Ugly Betty då, och det är vad jag tycker om med Ugly Betty nu. Satt redan och grinade under denna pilot. Älskar även att hon har på sig ett Anne Boleyn-halsband hela tiden. Förstår att det menas med "Betty" i denna serien, men det är Boleyns. Jag har ett likadant hemma. 
 
 
En till väldigt rolig serie, fast på ett helt annat sätt. Vet faktiskt inte vad jag föredrar. Tycker i alla fall om att serien parar ihop två helt olika kvinnor, och att de ändå arbetar tillsammans istället för emot varandra. Det är så det ska vara. Sedan tycker jag även om att hela serien verkar utgå från deras mål - att samla ihop pengar till ett eget företag, och att deras total amount visas på slutet. Tycker om när det finns något konstant i en serie. Tyckte om både Max och Caroline jätte mycket. Känns som att de kompletterar varandra.
 
Vilken var bäst?
 
Tycker alla låg på ungefär samma nivå, men det var ändå en som stod ut hos mig. Det var Ugly Betty. Det kan självklart ha varit eftersom serien har längre avsnitt, men jag tror även drama-aspekten och det familjära var vad som sålde det hela hos mig. Sedan tyckte jag även om både New Girl och 2 Broke Girls' piloter med, men min lista skulle nu se ut följande: 1. Ugly Betty 2. New Girl & 2 Broke Girls.

Deception: säsong 1

/ Deception, Recension: Säsong
Deception: säsong 1
Varför är det alltid så, att de bästa serierna läggs ner efter bara en säsong? Limitless, Forever - och nu Deception. Det känns inte rättvist. Men nu är det tydligen så att Deception bara får en säsong, och jag måste ärligt säga att jag inte har varit så här förkrossad sedan Limitless lades ner. Det är inte ofta det skapas så här bra, så här originella serier. Det borde tas vara på, det borde hyllas. Inte trampas på, inte förstöras. Vi fick alltså bara tretton avsnitt av Deception. Tretton avsnitt med Cameron, Jonathan, Dina, Kay och gänget. Tretton avsnitt med Jack, Ilfenesh, Lenora och alla skådespelare. Det är otroligt jobbigt att tänka på, men jag får ändå vara glad över att vi fick tretton avsnitt av denna fantastiska serie. Vi fans, Deceptioners/Deceptors, kämpar fortfarande för att få serien räddad, men i nuläget är detta mer av en serierecension än en säsongsrecension. Tyvärr.
 
Det bästa med serien 
Deception är en unik serie. På ytan kan det självklart se ut som om det vore en klassisk fbi/valfri-annat mash-up, men det är det verkligen inte. Eftersom det denna gång är en illusionist fbi börjar arbetar med, så blir detta så mycket mer annorlunda. Så det utgångspunkt, blandningen mellan magi och fbi, är en av mina favoritaspekter med den här serien. En annan grej jag älskar är dynamiken mellan alla karaktärerna. Vi har två team, där alla redan känner varandra i vardera, som börjar arbeta tillsammans. Alla har olika talanger, alla har olika personligheter. Det är jätte kul att se alla dessa arbeta tillsammans mot samma mål. Sedan älskar jag även att serien har två tvillingar - Jonathan och Cameron, samt det faktum att säsongen handlar om att den ena ska rädda den andra (men att det mer blir att de räddar varandra). Sedan får vi även otroligt mycket mystik, mycket gåtor. Med Black-familjen, med Mystery Woman. Detta är en serie som gjord för mig.
 
Det sämsta med serien 
När en serie är så bra som Deception var, så är detta väldigt svårt att besvara. Men om jag ska ta upp något som störde mig lite, så var det att det tog ett tag innan serien hittade sitt fotfäste. Jag tror detta även kan vara en anledning bakom varför serien lades ner (plus det faktum att den inte fick någon promotion av abc, samt att den hade sämsta möjliga time-sloten). Från en början kändes detta som en ganska ordinär serie, vilket antagligen fick folk att bli ganska ointresserade. För mig växte serien med varje avsnitt, men det var inte för ens i mitten jag var riktigt besatt. Så det sämsta med serien får väl bli att det tog ett tag innan serien tog fart på riktigt, innan allt började bli en riktig och spännande handling.
 
Seriens bästa och sämsta karaktär 
Här har jag många favoriter, och många potentialla favoriter (som vi inte fick veta lika mycket om eftersom vi bara fick en säsong på tretton avsnitt). Men mina absoluta favoriter är ändå Jonathan, Cameron, Kay och Mystery Woman. Tre huvudkaraktärer och "skurken" i serien. Brorsornas kontraster mot varandra gör dem så bra som de faktiskt är, speciellt till slutet. Kay är helt fantastisk, en otrolig förebild. Mystery Woman vet jag egentligen inte varför jag har som favorit, men det är något som lockar mig till henne. Seriens sämsta karaktär måste jag faktiskt tyvärr säga var Mike. Det var alltid något som aldrig klickade med honom för mig, vilket antagligen hade förändrats om vi hade fått en andra säsong dock.