She-Ra and the Princesses of Power: säsong 1

/ Recension: Säsong
 
Handling
 
On the planet Etheria, Adora is an up and coming soldier for the Horde, eager to defend her home from the menace of the Princesses she has been taught all her life to fear. Everything changes when a chance encounter with the mystic Sword of Protection in the Whispering Woods calls to her. Discovering ot her horror the true evil of the Horde, Adora defects to the Rebellion as its foretold champion, She-Ra Princess of Power. Now, Adora and her friends must rebuild the shattered Princess Alliance to defeat the Horde.
 
Det bästa och det sämsta med säsongen
 
Den här säsongen avslutas i princip med budskapet att du kan klara allt med hjälp av dina vänner, och om du är gay. Prinsessorna bekämpar bokstavligt talat the Horde med en stor regnbågsvåg. Om det inte beskriver hur fantastisk den här serien är, så vet jag inte vad som kan göra det. Men i alla fall, om jag ska utnämna något det bästa med den här säsongen så är det karaktärerna. Alla är helt otroliga, och jag älskar hur olika alla är personlighetsmässigt. Sedan tycker jag även om världen, trots att jag självklart hade sett mer av den. Tror dock det kommer hända i en andra säsong, då detta mest var en introduktion. 
 
Säsongens bästa och sämsta karaktärer
 
Eftersom alla karaktärer är helt fantastiska, så handlar det här mer om vilka jag tycker om och vilka jag inte tycker om. Om vi ska prata om huvudkaraktärer, så älskar jag både Glimmer och She-Ra främst. Kanske till och med Adora mer än jag tycker om She-Ra. När det kommer till mindre karaktärer, främst prinsessorna, så är min absoluta favorit Mermista, och Seahawk. Otroligt underhållande tillsammans. Älskar även de komplexa Catra och Entrapta. Om vi ska nämna karaktärer jag har lite svårare att fullständigt älska, så måste jag nog nämna Frosta. Detta är nog främst eftersom vi inte har sett så mycket av henne hittills. 

Min rankning av höstens nya serier | plats 8 till 5

/ Listor
 
Plats 8. Manifest
 
Jag älskade den här seriens första avsnitt. Och andra. Och tredje. Men sedan blev det faktiskt ganska ointressant. Det känns som att det inte riktigt händer lika mycket som kunde hända, och det gör helt enkelt att jag inte har någon lust att fortsätta kolla på serien. Ligger nu ett par avsnitt efter, men jag tänker nog faktiskt ge den en andra chans. Tror dess bra karaktärer kan få mig att verkligen tycka om Manifest igen. 
 
 
Plats 7. The Neighborhood
 
Det här var den komediserie jag utnämnde skulle bli min favorit av årets nya, vilket jag både hade fel och rätt i. Felet var att det inte är min absoluta favorit, men det rätta var att jag tycker om serien väldigt mycket. Har ett problem med serien, vilket är att den inte har en flytande berättelse utan att det är en berättelse per avsnitt, men annars tycker jag att den är väldigt, väldigt rolig. Älskar karaktärerna. Önskar bara att den hade lite mer djup. Som vanligt.
 
 
Plats 6. The Cool Kids
 
Det här trodde ni inte, eller hur? Att jag skulle placera The Cool Kids på min topp 6 lista (om jag ska vara ärlig övervägde jag att ha serien på min topp 3, till och med). Men The Cool Kids är den absolut roligaste serien som kom denna höst. Den är så rolig att det inte behövs en berättelse, att det behövs djup. Njuter ändå tillräckligt varje avsnitt. Speciellt på grund av fantastiska, fantastiska Sid. 
 
 
Plats 5. Magnum P.I
 
Igen - en överraskning. Egentligen är hela min lista en överraskning för mig. Men jag har i alla fall valt att placera Magnum P.I på en femte plats, och jag vet ärligt talat inte varför. Men jag tycker verkligen att fallen har blivit bättre och bättre med varje avsnitt, och jag älskar karaktärerna. Verkligen älskar. Enda problemet just nu är väl egentligen att jag inte riktigt vet hur länge serien kommer att klara sig. Hur länge detta kan vara intressant. Men just nu njuter jag. 
 
Kicka för att komma till: plats 17 till 13, plats 12 till 9

Nämn en...

/ Listor
 
Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger? Ingen alls, faktiskt. Chuck närmast. 
Nämn en tv-serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av? Speechless.
Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie? Riley Smith. Tycker han har bra seriesmak. 
Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie? Har orimligt svårt för Ezra Miller.
Nämn en tv-serie som du kan citera från? A Discovery of Witches och The Office. 
Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till? Medici: Masters of Florence.
 
 
Nämn en tv-serie som du tycker att alla ska titta på? Selfie, kanske.
Nämn en tv-serie som du äger på dvd? Chuck. 
Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden? Killing Eve, You och Find Me in Paris.
Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt? The Flash. Flertal gånger.
Nämn en tv-serie som har fått dig att gråta flertalet gånger? Sleepy Hollow och AoS. 
Nämn den senaste tv-serien som du tittade på? Rebooten av Charmed.
 
 
Nämn din favoritgenre när det gäller tv? Om vi kollar på tvtimes statistik så är det drama.
Nämn den första tv-serien som du blev besatt av? Legend of the Seeker.
Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på? Ingen alls. 
Nämn den konstigaste tv-serien som du tyckt om? Britannia. Så fantastiskt.
Nämn den roligaste tv-serien som du tittat på? Speechless och 9JKL.
 
 
Den här listan är lånad från Johanna.