Månadens film | To All the Boys I've Loved Before

/ Månadens film
 
På min förra blogg, Gotham Alley, skapade jag något med ett par andra bloggare som hette veckans film. Där vi valde en film varje vecka att se, och sedan skriva ett valfritt inlägg om. Det var kul - men höll inte så länge. Därför har jag och Lena nu startat upp detta igen, men som månadens film. Alltså väljer vi en film i månaden att se på. Denna månadens film var To All the Boys I've Loved Before.
 
 
Handling
 
Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. They aren't love letters that anyone else wrote for her; these are ones she's written. One for every boy she's ever loved-- five in all. When she writes she can pour her heart and soul and say all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly Lara Jean's love life goes from imaginary to out of control.
 
Mina tankar 
 
Månadens film blev alltså filmatiseringen av boken vid samma namn, To All the Boys I've Before. Detta var en film jag och Lena faktiskt såg på Netflix' premiärdag som vi båda hade sett fram emot, eftersom att vi läst böckerna av Jenny Han. Vi hade alltså ganska höga föhoppningar - och jag måste säga att jag inte blev besviken överhuvudtaget. Precis efter filmen hade tagit slut kan jag erkänna att jag bara tyckte den var helt okej, bra men inte exceptionell. Det var faktiskt efter en tid av bearbetning som jag faktiskt förstod hur bra den här filmen var. Hur mycket jag faktiskt tyckte om den. 
 
Vad som är bäst med böckerna, och vad som filmen även den lyckas med, är karaktärerna. Peter Kravinski var en av de första fiktiva karaktärerna jag föll för, och han är precis lika charmig och fantastisk i filmen. Lara Jean med. Dessa två karaktärer och dess skådespelare gör verkligen filmen, tar den till den nivå den ligger på. Utan dem, hade det här inte lyckats. Nu är det till och med så att jag vill ha filmatiseringar av de andra två böckerna, trots att jag inte alls tycker böckerna i fråga är lika bra. För jag vill se Peter igen. Jag vill se Lara Jean. Jag vill till och med se Josh igen. To All the Boys I've Loved Before blev till slut en bra film, och en riktigt bra filmatisering. 

Filmer att se fram emot | höst 2018

/ Listor
 
Crazy Rich Asians
 
Jag är helt övertygad om att det här kommer att bli en av årets bästa filmer, detta har jag varit övertygad om sedan filmen släppte sin trailer. Den känns först och främst otroligt viktig, speciellt med dess oproblematiska representation och lek med normerna. Samtidigt som den verkar kunna bli hur rolig som helst. Jag har inte läst böckerna än, vi får se om jag gör det, och jag vet inte riktigt när jag kommer få möjligheten att se filmen (Imdb säger september för Sverige, Sf säger ingenting). Men jag längtar. Och hoppas. 
 
 
A Simple Favor
 
Det här är en film jag skrev om för bara någon vecka sedan, men jag tänker ta upp den igen. För A Simple Favor är verkligen en film jag ser fram emot att få se i höst. Som jag tidigare nämnt så är det mystiken kring filmen som lockar mig, för det känns inte som att vi har något konkret fakta kring vad den faktiskt handlar om. Hur den faktiskt kommer utspela sig. Det är skämmande, men så sjukt intressant. Förhoppningsvis kommer jag att kunna se den på bio när den släpps 28 september, trots att detta nog till och med skulle vara en film som jag tror hade passat bättre att se hemma. Själv. 
 
 
Venom
 
Egentligen är det här inte film jag längtar efter överhuvudtaget, tror att den kommer bli ganska dålig, men det är självklart en film jag kommer se på dess premiärdag, självklart en film jag kommer att se. Därför får den vara med på den här listan - trots att jag inte tror den kommer vara något att hänga i julgranen. Visst ser själva Venom ganska cool ut, men resten känns ganska ointressant. Speciellt även sett till hur dåliga recensioner den har fått i förhand. Marvel-men-icke-MCU-filmer borde ta och lägga ner, helt ärligt. Låt dem göra sina egna filmer med sina egna karaktärer, på ett bra sätt. 
 
 
Bad Times at the El Royale
 
Det här nog en film jag faktiskt inte har nämnt förut, Bad Times at the El Royale. Såg trailern när den släpptes och tyckte faktiskt att filmen såg jätte bra ut. Visste att det fanns ganska mycket hype kring den här filmen - och jag förstod verkligen varför efter att jag såg trailern. Nämner hela tiden att jag älskar filmer som utgår från ett ställe, vilket i detta fall är hotellet. Sedan ser denna film ut att vara väldigt snyggt gjord, samtidigt det självklart inte går att klaga på skådespelarskaran. Filmen har premiär 12 oktober i Sverige.
 
 
Juliet, Naked
 
Sist men inte minst hittar vi Juliet, Naked. En film som antagligen inte faller alla i smaken, men som är perfekt för mig. En nästintill orimligt klyschig handling, Rose Byrne och en utspelningsplats i en liten by i England. Kan det bli bättre, egentligen? Älskar även att de först och främst bara skriver till varandra, men sedan beslutar sig för att träffas. Det är jätte fint. Tror att det här kan bli en riktigt mysig film, samtidigt som jag även hoppas på att den kan bli rolig med. En rolig, mysig romantisk komedi. Drömmen. 

Younger: säsong 5

/ Maraton, Recension: Säsong, Younger
 
YOUNGER SÄSONG 5
 
Handling 
 
Follows 40-year-old Liza, a suddenly single mother who tries to get back into the working world, only to find out it's nearly impossible to start at the bottom at her age. When a chance encounter with a 20-something guy at a bar convinces her she looks younger than she is, Liza tries to pass herself off as 26 -- with the help of a makeover, courtesy of her best friend Maggie. Armed with new confidence, she lands a job as an assistant to the temperamental Diana and teams up with her new co-worker and fellow 20-something Kelsey to make it in the career of her dreams.
 
Mina tankar 
 
Om jag ska vara ärlig, så måste jag säga att jag inte kommer ihåg mycket av den här säsongen. Eftersom jag maratonkollade allt förutom de två sista avsnitten, känns det ganska suddigt i mitt huvud. Men jag kan nog ändå överlag säga att säsongen var bra. Inte den bästa, men bra. Säsongsfinalen kändes dock väldigt skev, eftersom det i princip bara lades upp för nya problem. Det såg vi på Liza och Charles' miserabla ansiktsutryck i slutet. Jag tror dock att nästa säsong kommer att bli väldigt intressant, och jag hoppas verkligen att Liza och Charles kan klara av allt som går emot dem. 
 
 
Det bästa och sämsta med säsongen 
 
Det var jätte skönt att Charles fick reda på hur gammal Liza var så tidigt som han faktiskt gjorde i denna säsong, och att det också bara tog ett par avsnitt för honom att även acceptera det. Tyckte julavsnittet var jätte fint. En till aspekt som jag tyckte om med den här säsongen var Diana och Enzo, som passar jätte bra tillsammans. Det paret gjorde även så att vi fick se fler sidor av Diana, vilket alltid uppskattas. Det sämsta med säsongen tycker jag allt "Josh är fortfarande kär i Liza" snack har varit. Kan de inte låta deras romantiska förhållande vara historia? Kan de inte bara vara kompisar? Speciellt nu när vi äntligen fått ett förhållande mellan Liza och Charles. 
 
Säsongens bästa och sämsta karaktärer
 
Charles offrade otroligt mycket för Liza denna säsong, och det känns som han också normaliserades lite. Förut har det alltid varit "vem är Charles egentligen?", men nu har vi ändå fått en stabil grund till den frågan. Därför måste jag nog säga att Charles var säsongens bästa karaktär. Liza med, som vanligt. Tyckte även att Diana var helt fantastisk denna säsong, men jag tror inte att hon kommer bli säsongens bästa karaktär för ens hon officiellt vet om Lizas ålder. Säsongens sämsta karaktär måste jag faktiskt utnämna Josh. Egentligen Lauren med, eftersom det känns som att dem bara är med för att vara med just nu. Tråkigt, eftersom det tar bort ganska mycket tid från det intressanta (huvudberättelsen med Liza och företaget).