Månadens filmer | Unbroken & The Kings of Summer

/ Månadens film
 
På min förra blogg, Gotham Alley, skapade jag något med ett par andra bloggare som hette veckans film. Där vi valde en film varje vecka att se, och sedan skriva ett valfritt inlägg om. Det var kul - men höll inte så länge. Därför har jag och Lena nu startat upp detta igen, men som månadens film. Alltså väljer vi en film i månaden att se på. Kul, eller hur? Fortsätt att läsa för att höra mina tankar.
 
 
 
Unbroken
 
Chronicles the life of Louie Zamperini, an Olympic athlete in the 1936 Berlin Olympics-turned-WWII plane crash survivor and prisoner in two Japanese POW camps. From a rebellious childhood to a life of glory, bravery, and triumph, Louie finds his strength, his fight, and his faith.
 
Först och främst måste jag säga att det här är väldigt försenat, för Unbroken var nämligen förra månadens månadens film. Men jag hann varken se filmen eller skriva om den då, och tänkte därför att jag kunde slå ihop maj och junis filmer. Allt som allt måste jag i alla fall säga att jag tyckte Unbroken var en väldigt intressant film. Den var även väldigt välgjord, och skådespelarna gjorde ett väldigt bra jobb. Jag visste i förhand ingenting om vad filmen porträtterade, men jag hade tänkt se filmen när den först kom (vilket då självklart inte hände). Men som sagt - jag uppskattade Unbroken. Samtidigt tackar jag aldrig nej till att se Domhnall Gleeson. Har även sett att det kommer en tvåa i år? Fast med nya skådespelare? Känns lite konstigt.
 
 
The Kings of Summer
 
Joe Toy, on the verge of adolescence, finds himself increasingly frustrated by his single father, Frank's attempts to manage his life. Declaring his freedom once and for all, he escapes to a clearing in the woods with his best friend, Patrick, and a strange kid named Biaggio. He announces that they are going to build a house there, free from responsibility and parents. Once their makeshift abode is finished, the three young men find themselves masters of their own destiny, alone in the woods.
 
The Kings of Summer var en film jag hoppades väldigt mycket på, som jag hade väldigt höga förhoppningar på. Främst eftersom att den har jämförts med The Way Way Back, en av mina absoluta favoritfilmer. Därför måste jag säga att jag blev väldigt besviken. Jag kunde inte relatera överhuvudtaget till den här filmen, vilket var vad jag ville få ut av den här filmen. Känslor. Ett djup. The Kings of Summer kändes väldigt ytlig för mig, ointressant. Tyckte även att skådespeleriet inte var fantastiskt, heller, vilket gjorde upplevelsen ännu sämre för mig. Om du vill se en somrig coming-of-age film rekommenderar jag istället The Way Way Back. Alltid. Detta var ingenting att ha. 

Vecka 26 | Vad jag vill se & läsa

/ Veckouppdatering
 
Dessa veckouppdateringar var något jag började med i januari, men slutade med väldigt snabbt. Detta på grund av att jag varken läste eller såg på vidare mycket. Men jag tycker ändå om konceptet - och därför tänkte jag fortsätta med det, på ett annat sätt. Förut handlade det om wrap ups, nu tänkte jag att det kunde handla om vad jag vill se och läsa under veckan. Därför blir det mindre press på mig att faktiskt se och läsa saker, samtidigt som det är skönt att samla mina mål på ett enda ställe.
 
 
Böcker
 
Förra veckan blev det faktiskt så att jag inte avslutade en enda bok, vilket faktiskt känns helt okej. För jag kom ändå ett par kapitel in i The Outsider av Stephen King, och halvvägs in i My Oxford Year av Julia Whelan. Nu känns det faktiskt som att jag skulle kunna läsa ut båda dessa böcker denna vecka, vilket skulle vara fantastiskt! Om jag gör detta, så skulle jag även vilja ta mig igenom Every Exquisite Thing av Cassandra Clare som jag hade på min lista förra veckan med. Det är som sagt bara en novell på runt femtio sidor. 
 
 
Serier
 
Mina seriemål är denna vecka precis likadana som förra veckan - jag vill se klart den andra säsongen av Stranger Things och jag vill kolla ikapp de flesta serierna på min tbw på tvtime. Detta är ungefär femton avsnitt. Jag vill även denna vecka rensa lite bland de nya serierna, bestämma vilka jag vill fortsätta kolla på och vilka jag vill sluta se. Främsta prion jag har att se denna vecka är de nya serierna Love Is och Yellowstone. Sedan har jag även som ett litet mål på sidan att se klart den första säsongen av GLOW innan den andra släpps denna vecka. Började kolla på serien igår (mitt första intryck kommer på onsdag). 
 
 
Filmer
 
Förra veckan såg jag bara tre filmer, vilket känns jätte konstigt. Det är i princip vad jag nu för tiden kan se på en dag. Men jag skrev faktiskt till och med i min förra veckouppdatering att det skulle bli mindre filmer förra veckan. Det tror jag faktiskt det kommer bli den här veckan med. Jag såg It och Blockers förra veckan, vilket var de enda filmer som stod på min lista för den veckan. På min lista för den här veckan står främst Wedding March 1-4. Den fjärde filmen släpptes inatt och jag tänkte att jag skulle maratonkolla alla i veckan. Sedan har jag egentligen bara en film till på min lista, vilket också är en Hallmark-film. Yes I Do. Årets sista june weddings film.

Kvinnliga klassiker | A Room With a View & Bend It Like Beckham

/ Maraton
 
För ett tag sedan lade jag upp ett inlägg där jag presenterade en ny utmaning. En utmaning där jag ville se mer klassiker, äldre filmer - fast med en twist. Jag ville att alla skulle ha en feministisk aspekt i sig. Därför fixade jag ihop en lista på tjugo filmer - som ni hittar här - som jag tänkte se och recensera. Från en början tänkte jag se alla i ordning efter release, men detta väljer jag nu att släppa. Tror det går snabbare om jag faktiskt får se vilken jag är sugen på att se. Detta är del två, ni hittar del ett här.
 
 
Handling
 
When Lucy Honeychurch and chaperone Charlotte Bartlett find themselves in Florence with rooms without views, fellow guests Mr Emerson and son George step in to remedy the situation. Meeting the Emersons could change Lucy's life forever but, once back in England, how will her experiences in Tuscany affect her marriage plans?
 
Mina tankar
 
Filmatiseringen av A Room with a View är precis lika händelselös som boken. Den är dock även precis lika härlig som boken, precis lika mysig som boken. Det är överlag en väldigt bra filmatisering i mina ögon, samt även en väldigt bra film. Efter detta förstår jag verkligen varför alla tycker om Helena Boham Carter så mycket, för hon är en helt fantastisk skådespelare. Till och med så här tidigt in i hennes karriär. Tycker att hon är en perfekt Lucy, då hon verkligen passar in med känslan samt miljön. Mitt enda problem med den här filmen måste ha varit Julian Sands som George. Det var inte alls så jag hade porträtterat honom när jag läste boken, hade mycket hellre sett en ung Ralph Fiennes i rollen. Det hade varit helt perfekt.
 
 
Handling
 
A comedy about bending the rules to reach your goal, Bend It Like Beckham explores the world of women's football, from kick-abouts in the park to freekicks in the Final. Set in Hounslow, West London and Hamburg, the film follows two 18 year olds with their hearts set on a future in professional soccer. Heart-stopping talent doesn't seem to be enough when your parents want you to hang up your football boots, find a nice boyfriend and learn to cook the perfect chapatti.
 
Mina tankar
 
Det känns helt orimligt att jag inte har sett Bend It Like Beckham tidigare, för det här kändes verkligen som en film jag skulle älskat när jag var lite yngre. Tyckte dock fortfarande om den nu, när jag är lite äldre (bara det att den hade varit ännu bättre om jag såg den för ett par år sedan). Kan verkligen se varför alla älskar den här filmen. Tyckte först och främst att den porträtterade ett kvinnligt fotbollslag på ett väldigt bra sätt, i alla fall sett till att den här filmen släpptes för sexton år sedan. Tyckte även om de kulturella aspekterna, som jag också tyckte behandlades på ett bra sätt (inte för att jag egentligen kan bedöma det). Men min favoritaspekt måste ändå ha varit förhållandet mellan Jess och Joe. Så fina tillsammans! Hur snygg är även inte Jonathan Rhys Meyers?