FICTIONAL EM.

Kvinnliga klassiker | A Room With a View & Bend It Like Beckham
 
För ett tag sedan lade jag upp ett inlägg där jag presenterade en ny utmaning. En utmaning där jag ville se mer klassiker, äldre filmer - fast med en twist. Jag ville att alla skulle ha en feministisk aspekt i sig. Därför fixade jag ihop en lista på tjugo filmer - som ni hittar här - som jag tänkte se och recensera. Från en början tänkte jag se alla i ordning efter release, men detta väljer jag nu att släppa. Tror det går snabbare om jag faktiskt får se vilken jag är sugen på att se. Detta är del två, ni hittar del ett här.
 
 
Handling
 
When Lucy Honeychurch and chaperone Charlotte Bartlett find themselves in Florence with rooms without views, fellow guests Mr Emerson and son George step in to remedy the situation. Meeting the Emersons could change Lucy's life forever but, once back in England, how will her experiences in Tuscany affect her marriage plans?
 
Mina tankar
 
Filmatiseringen av A Room with a View är precis lika händelselös som boken. Den är dock även precis lika härlig som boken, precis lika mysig som boken. Det är överlag en väldigt bra filmatisering i mina ögon, samt även en väldigt bra film. Efter detta förstår jag verkligen varför alla tycker om Helena Boham Carter så mycket, för hon är en helt fantastisk skådespelare. Till och med så här tidigt in i hennes karriär. Tycker att hon är en perfekt Lucy, då hon verkligen passar in med känslan samt miljön. Mitt enda problem med den här filmen måste ha varit Julian Sands som George. Det var inte alls så jag hade porträtterat honom när jag läste boken, hade mycket hellre sett en ung Ralph Fiennes i rollen. Det hade varit helt perfekt.
 
 
Handling
 
A comedy about bending the rules to reach your goal, Bend It Like Beckham explores the world of women's football, from kick-abouts in the park to freekicks in the Final. Set in Hounslow, West London and Hamburg, the film follows two 18 year olds with their hearts set on a future in professional soccer. Heart-stopping talent doesn't seem to be enough when your parents want you to hang up your football boots, find a nice boyfriend and learn to cook the perfect chapatti.
 
Mina tankar
 
Det känns helt orimligt att jag inte har sett Bend It Like Beckham tidigare, för det här kändes verkligen som en film jag skulle älskat när jag var lite yngre. Tyckte dock fortfarande om den nu, när jag är lite äldre (bara det att den hade varit ännu bättre om jag såg den för ett par år sedan). Kan verkligen se varför alla älskar den här filmen. Tyckte först och främst att den porträtterade ett kvinnligt fotbollslag på ett väldigt bra sätt, i alla fall sett till att den här filmen släpptes för sexton år sedan. Tyckte även om de kulturella aspekterna, som jag också tyckte behandlades på ett bra sätt (inte för att jag egentligen kan bedöma det). Men min favoritaspekt måste ändå ha varit förhållandet mellan Jess och Joe. Så fina tillsammans! Hur snygg är även inte Jonathan Rhys Meyers? 
Netflix Original Series jag vill se
 
Jag vet inte om jag har nämnt detta här, men jag har skaffat Netflix. Detta är en streamingtjänst som jag aldrig känt att jag har haft ett behov av, eftersom att det svenska utbudet var så dåligt när jag provade en testmånad förut. Men denna månad fick jag lite av ett ryck, och ville börja kolla på Stranger Things. Därför skaffade jag Netflix. Helt enkelt. Nu när jag haft det i ett par veckor har jag även hittat världen av netflix original series. Av alla serier som finns har jag nu skalat ner det till sex stycken jag vill se. 
 
 
Altered Carbon
 
Altered Carbon is set in a future where consciousness is digitized and stored in cortical stacks implanted in the spine, allowing humans to survive physical death by having their memories and consciousness "re-sleeved" into new bodies. The story follows specially trained "Envoy" soldier Takeshi Kovacs, who is downloaded from an off-world prison and into a combat ready sleeve at the behest of Laurens Bancroft, a highly influential aristocrat. Bancroft was killed, and the last automatic backup of his stack was made hours before his death, leaving him with no memory of who killed him and why. While police ruled it a suicide, Bancroft is convinced he was murdered and wants Kovacs to find out the truth.
 
Det här är en serie jag har hört väldigt mycket om i Sverige, antagligen främst eftersom att Kinnaman är huvudrollen i Altered Carbon. Trots detta, uppfattade jag aldrig riktigt vad den handlade om. Efter att ha sett trailern dock måste jag säga att jag är väldigt intresserad. Speciellt med science fiction-aspekten till den hela. Sedan blir det även en liten utmaning för mig med ett så explicit-serie. 
 
 
GLOW
 
A look at the personal and professional lives of a group of women who perform for a wrestling organization in Los Angeles.
 
Det här är den enda serien på den här listan som jag har övervägt att se på tidigare, när den kom. Främst eftersom att den då kom under tiden jag började kolla på alla nya serier som kom. Men det blev aldrig så, eftersom jag inte tyckte det verkade så lockande. Nu efter att faktiskt ha sett trailern för den första gången måste jag säga att jag det här ser jätte bra ut! Vad som också är lockande är de korta avsnitten, hehe. Samt det faktum att den andra säsongen kommer så snart som nästa vecka. 
 
 
Trollhunters: Tales of Arcadia
 
An ordinary boy finds a magic amulet that chooses him to be a Trollhunter, a guardian that defends the world of humans and the secret world of trolls. 
 
Om jag till slut väljer att faktiskt se på Trollhunters, blir det här den första animerade serien jag någonsin har följt. Oväntat nog. Men jag vet hur hyllad den här serien är, och jag vet hur älskad den är. Jag vet också dock att den precis visat sin sista säsong, vilket är lite tråkigt. Men jag ska i alla fall ge den här en chans, och hoppas att jag fullkomligt älskar den. Det ser ut att ha lite How to Train Your Dragon-vibbar, vilket är en av mina favoritfilmer när det kommer till animation. 
 
 
Lost In Space
 
Lost in Space is a remake of of sci-fi master Irwin Allen's 1965 cult TV classic and is described as an epic but grounded science fiction saga focusing on a young explorer family from earth lost in an alien universe and the challenges they face in staying together against seemingly insurmountable odds. 
 
Det här är en serie jag har hört väldigt lite av, konstigt nog. Det här är faktiskt den serie på den här listan jag är mest taggad inför att få se, och därför är det lite tråkigt att jag inte har läst några andra tankar kring den innan. Samt att jag inte vet hur stor "fandom" och liknande den har. Men i alla fall - jag tycker att Lost in Space ser jätte bra ut. Tror nog att Lost in Space kan bli mitt och min pojkväns nästa gemensamma maraton efter Stranger Things. 
 
 
The End of the F*king World
 
Based on the award-winning series of comic books by Charles Forsman, The End of the F***ing World invites viewers into the dark and confusing lives of teen outsiders James and Alyssa as they embark on a road trip to find Alyssa's father, who left home when she was a child. 
 
Till en serie jag inte har hört någonting alls kring, till en serie som alla har pratat om. The End of the F*king World. Jag hade ingen aning om vad det här var egentligen när alla började kolla på serien, och jag hade inget vidare intresse. Därför kollade jag varken på en trailer eller på en handling. Nu har jag dock gjort detta, och jag måste säga att det här låter hur bra som helst. I alla fall hur intressant som helst. Uppskattar även, som alltid, korta avsnitt. Det är också skönt med en brittisk serie bland alla amerikanska!
 
 
The OA
 
Created and written by Brit Marling and Zal Batmanglij (The East), the latest Netflix original delves into the inexplicable reappearance of Prairie Johnson (Marling). Having gone missing seven years ago, the previously blind Johnson returns home, now in her 20s and with her sight restored. While many believe she is miracle, others worry that she could be dangerous.
 
Det här är serien på den här listan som jag tror kommer vara konstigast. Mest annorlunda. Detta grundar jag både i trailern jag har sett av serien, samt alla bilder jag har ser från serien. Vet dock inte alls om detta är något som kommer visa sig vara sant, att den är annorlunda alltså. Jag hoppas det dock! Hoppas även att den kan vara väldigt intressant, och kanske till och med chockerande. Då är jag nöjd.
 
Har ni sett några av dessa? Vad tyckte ni? Har ni några tips?
Vecka 25 | Vad jag vill se & läsa
 
Dessa veckouppdateringar var något jag började med i januari, men slutade med väldigt snabbt. Detta på grund av att jag varken läste eller såg på vidare mycket. Men jag tycker ändå om konceptet - och därför tänkte jag fortsätta med det, på ett annat sätt. Förut handlade det om wrap ups, nu tänkte jag att det kunde handla om vad jag vill se och läsa under veckan. Därför blir det mindre press på mig att faktiskt se och läsa saker, samtidigt som det är skönt att samla mina mål på ett enda ställe.
 
 
Böcker
 
Förra veckan skrev jag att jag ville läsa Defy the Wolds och Listen to Your Heart, vilket jag gjorde. Det känns faktiskt bättre med läsningen just nu, och jag tycker om att ha mål i och med dessa inlägg. Denna vecka tänker jag också ha ett liknande mål som den förra veckan, då jag vill läsa två böcker - My Oxford Year av Julia Whelan, som jag lyssnar på som ljudbok, och Every Exquisite Thing av Cassandra Clare, som är den tredje Ghost of the Shadowmarket-novellen. Det låter väldigt rimligt för mig. Sedan har jag även ett mål att komma så långt in i The Outsider av Stephen King som jag kan. Har hört att den ska vara helt fantastisk, och jag kunde inte vara mer exalterad! The Outsider ska även bli en serie i framtiden, vilket gör det hela ännu roligare.
 
 
Serier
 
Här har jag ungefär samma må som jag hade förra veckan, att se på Stranger Things och alla andra ströavsnitt som jag har att se. Men jag och min pojkvän klarade inte av att se den andra säsongen förra veckan, eftersom vi inte var tillsammans, så det får bli målet den här veckan. Att se klart den andra säsongen av Stranger Things. Att kolla ikapp, alltså. Sedan ska jag även självklart försöka rensa min tvtime lista också. För att göra det måste jag se Dietland 1x04, The Bold Type 2x03, American Woman 1x02, Love Is 1x01, Reverie 1x02-1x03 och Supergirl 3x21 - 3x23. Sedan ska jag även se de avsnitten som släpps under denna vecka: Strange Angel 1x02, Yellowstone 1x01-1x02, Reverie 1x04, Cloak & Dagger 1x04, Take Two 1x01 och American Woman 1x02. Kommer nog inte hinna se allt.
 
 
Filmer
 
Har hittills inte sett en enda film den här veckan, och jag tror även att filmkollandet kommer att få sota lite den här veckan med. Men jag skulle ändå vilja se runt fyra-fem filmer kanske. Den enda jag vet att jag vill se, som jag antagligen kommer att se idag/imorgon är ItEftersom jag nu kollar på Stranger Things, vill jag även ta mig an den filmen. På Instagram så verkar nämligen alla Stranger Things fans älska It. Sedan har jag som sagt inga planer när det kommer till filmer, den enda film förutom It jag vill se är egentligen Blockers. Så vi får bara vänta och se vilka filmer det blir denna vecka, helt enkelt.