8 uppkommande period drama-serier

/ Listor
 
 
"Set during the final days of slavery in 19th century Jamaica, we follow the trials, tribulations and survival of plantation slave July and her odious mistress Caroline."
 
Det här är en serie jag hade missat helt och hållet. The Long Song, med bland annat Hayley Atwell, Jack Lowden och Tamara Lawrance. Serien har premiär ikväll, och jag måste faktiskt säga att jag ser fram emot den väldigt mycket. Det är tyvärr bara en mini-serie med tre delar, men jag tycker att det låter lite som Jamestown. Fast på Jamaica. Sedan tackar jag heller aldrig nej till Hayley Atwell. 
 
 
 
"A look at the lives of residents living in a Delhi mansion during the cusp of 19th century."
 
Beecham House hamnade på min radar på grund av att Leo Suter ska vara med, en av mina favoriter från Victoria. Förutom Leo Suter hittar vi även bland annat Tom Bateman i skådespelarskaran. Vad som intresserar mig mest med den här serien dock, förutom Leo Suter, är att den är filmad och utspelar sig i Indien. Samt att Gurinder Chadha står bakom serien, som bland annat producerade Bend It Like Beckham. 
 
 
 
"Anne Lister returns to Halifax, West Yorkshire in 1832, determined to transform the fate of her faded ancestral home Shibden Hall."
 
Det här är en till serie jag har hittat på grund av en specific skådespelare, i detta fall Sophie Rundle som var med i Jamestown (och Peaky Blinders för er som kollar på det). Annars har jag inte riktigt skapat en uppfattning kring Gentleman Jack, främst eftersom att det alkohol-relaterade namnet förvirrar mig. Tycker dock om att det baseras på riktiga människor. 
 
 
 
"The beautiful Spanish princess, Catherine of Aragon, navigates the royal lineage of England with an eye on the throne."
 
Det här är väl antagligen den serie på min lista som flest människor ser fram emot, The Spanish Princess, ännu en filmatisering av Philippa Gregorys böcker. Jag tycker inte riktigt om Gregory, eftersom hon är känd att vrida historia som hon själv vill, men jag är väldigt exalterad över denna serie. Om en kollar på hennes serier med källkritiska ögon, så känns det ändå acceptabelt. Och denna handlar om Catherine of Aragon. Vem kan tacka nej till Catherine of Aragon?
 
 
 
"Story of the greatest tsarina, Catherine the Great and the Hermitage."
 
Efter The Spanish Princess hittar vi en till serie om en mäktig kvinna, nämligen Catherine the Great. En av de mäktigaste kvinnorna som någonsin levt. Detta är en serie av HBO, och kommer att ha Helen Mirren i titelrollen. Det är alltså därför en lite större produktion än resten på denna lista. Tror detta inte kan bli något annat än fantastiskt.  
 
 
 
"Television adaptation of Victor Hugo's classic novel which follows Jean Valjean as he evades capture by the unyielding Inspector Javert. Set against a backdrop of post-Napoleonic France as unrest beings to grip the city of Paris once more."
 
Denna filmatisering av Les Misérables har jag pratat om förut på bloggen. Senast förra veckan, till och med. Men detta är något jag verkligen, verkligen ser fram emot. Först och främst eftersom att det inte är en musikal, men även för skådespelarskaran. Lily Collins, Dominic West, Olivia Colman, David Oyelowo, Ellie Bamber. Detta kommer bli helt fantastiskt. 
 
 
 
"In London during the Edwardian era, George and Amy's attempt to start a life together is interrupted by a Martian invasion of Earth."
 
Det här är också ett väldigt intressant projekt, filmatiseringen av The War of the Worlds. Främst eftersom att serien kommer ha en aspekt som handlar om utomjordingar. Detta är en mini-serie som antagligen kommer att sändas nästa år, som bland annat har Eleanor Tomlinson och Greg Kinnear bland skådespelarna. 
 
 
 
"Two children embark on a magical adventure through parallel universes."
 
Sedan hittar vi en till filmatisering av en bok, och något som är lite annorlunda från de andra serierna jag har tagit upp. His Dark Materials är nämligen en ny filmatisering av trilogin vid samma namn av Philip Pullman, som tidigare blev en storfilm kallad The Golden Compass. Detta kommer alltså vara lite mer fantasy blandat med historia, vilket också alltid är roligt. Skådespelarskaran är även väldigt imponerande hittills, med namn som James McAvoy, Lin Manuel-Miranda och Ruth Wilson. 
 
Har ni planerat att se några av dessa?

Mina tankar kring Aquaman och Spider-Man: Into the Spider-Verse

/ Marvel, Recension: Film
 
 
Handling
 
"The film reveals the origin story of half-human, half-Atlantean Arthur Curry and takes him on the journey of his lifetime—one that will not only force him to face who he really is, but to discover if he is worthy of who he was born to be, a king." 
 
Mina tankar
 
Aquaman är nog den bästa film som DCEU har släppt hittills, vilket tyvärr egentligen inte säger så mycket. Vi hade en relativt stabil handling, och ett väldigt underhållande utförande av den. Trots att filmen var alldeles för lång, blev det aldrig riktigt tråkigt i biosalongen. Vi hade en bra upplevelse med Aquaman, och det tycker jag ändå ska räknas med. Men utöver detta, så har tyvärr Aquaman samma problem som tidigare filmer gjorda av DCEU haft. Dialogen fungerade inte eftersom att manuset enbart bestod av one-liners, effekterna var diskutabla, karaktärerna känns inte riktigt så intressanta som de skulle kunna vara, det var alldeles för mycket slowmotion. Förutom detta dock, så måste ändå det främsta problemet med filmen vara att det kändes lite som ett skämt, vilket främst syns i scenen där Arthur och Mera går upp från vattnet i slowmotion till ett cover av Pitbull på Africa. Det är i sådana situationer en allvarligt funderar på att lämna biosalongen. Vem tyckte att det var en bra idé? Vem? Men som sagt så tyckte jag överlag att Aquaman var en väldigt underhållande film. En film som, till skillnad från de andra DCEU filmerna, har känts helt okej. 
 
 
 
 
Handling
 
"Miles Morales is a New York teen struggling with school, friends and, on top of that, being the new Spider-Man. When he comes across Peter Parker, the erstwhile saviour of New York, in the multiverse, Miles must train to become the new protector of his city."
 
Mina tankar
 
Spider-Man: Into the Spider-Verse var nästintill en perfekt film. En revolutionerande film. En film som tar superhjältefilmer till en ny nivå, som tar animation till en ny nivå. Detta är en av de bästa filmerna jag har sett detta år, och jag längtar efter att få se vad detta universum har att bjuda på i framtiden. Vad jag tyckte var bäst med Spider-Verse var det faktum att den hade flertal bollar i luften - i form av skurkar, i form av familj, i form av Spider-Mans, i form av berättelser - men alltid kom tillbaka till Miles Morales, filmens huvudkaraktär. I liknande filmer kan det vara lätt att tappa bort det som är viktigt, och det tyckte jag inte att Spider-Verse gjorde. Snarare tvärtom, att filmen förstärkte det som var viktigt. Förutom detta, så måste jag även nämna att jag älskar animationen och sättet filmen är gjord på. Att det ska se ut som en serietidning. Att det berättas som en serietidning. Det var otroligt uppfriskande att se på, och kändes verkligen som en hyllning till världen av serietidningar. Vad jag mer tyckte om med Spider-Verse var hur komplett den kändes. Vi fick precis lagom mycket information om alla karaktärer som var med, samtidigt som vi fick ett bra avslut med alla karaktärer. Spider-Man: Into the Spider-Verse var alltså en genuint exceptionell film, och är för mig en av årets allra, allra bästa.
 
 
Har ni sett några av dessa? Vad tyckte ni?

Sweetbitter: säsong 1

/ Recension: Säsong
 
"Sweetbitter follows 22-year-old Tess who, shortly after arriving in New York City, lands a job at a celebrated downtown restaurant. Swiftly introduced to the world of drugs, alcohol, love, lust, dive bars, and fine dining, she learns to navigate the chaotically alluring, yet punishing life she has stumbled upon. This is the story of a young woman's coming-of-age, set against the rich and grimy backdrop of exclusive restaurants, evoking the possibility, beauty, and fragility of being young and adrift."
 
Det bästa och det sämsta med säsongen
 
Det här var en väldigt snabb säsong då den bara bestod av sex korta avsnitt, men jag måste faktiskt säga att det var en av mina favoritaspekter med serien. Jag tror inte jag hade kollat på Sweetbitter om den första säsongen hade varit längre än den faktiskt var. Förutom detta tyckte jag även verkligen om själva landskapet. Att serien utspelade sig på en restaurang, att vi fick följa personalen. Mitt främsta problem med den första säsongen var att den gav mig en ganska obehaglig känsla av ångest. Det kändes alltid som något hemskt skulle kunna hända, det fanns inget lugn i Sweetbitter. Ett annat problem jag hade med säsongen var att vi bara fick lära känna Ella. Allt var ur hennes perspektiv, alla scener var med henne. Det skulle vara roligt att få veta mer om resten av gänget. 
 
Säsongens bästa och värsta karaktärer
 
Som sagt så fick vi främst lära känna Ella denna första säsong, så jag måste nog ändå säga att Ella var den bästa karaktären. Men om vi hade sett mer av de andra karaktärerna, tror jag fortfarande att Ella hade varit min favorit. Hon kändes väldigt mänsklig, med både bra och lite sämre egenskaper. Det var skönt att se. Har dock hört att hennes personlighet kommer att förändras väldigt mycket i uppkommande säsonger, om de följer källmaterialet. Andra karaktärer jag tyckte om var främst Will och Sasha. Säsongens värsta karaktär denna säsong tycker jag är svårare att utnämna, men jag måste ändå välja Jake. Han känns verkligen inte stabil, och jag tror inte han är bra för Ella. Vill också nämna Simone här, tyvärr. Vill verkligen tycka om henne men hon avslutade säsongen på ett så konstigt sätt.