Filmrecension | Pacific Rim Uprising

 
 
 
 
Handling
 
Jake Pentecost, son of Stacker Pentecost, reunites with Mako Mori to lead a new generation of Jaeger pilots, including rival Lambert and 15-year-old hacker Amara, against a new Kaiju threat.
 
Mina tankar 
 
Pacific Rim Uprising är inte så dålig som kritiker kan ha fått er att tro - nej, för mig är Pacific Rim nästintill den perfekta uppföljaren till den magiska skapelse som är Pacific Rim. Uprising har bytt regissör, Uprising har bytt huvudkaraktärer. Men vad Uprising inte har bytt, är andan. Det som verkligen gör Pacific Rim till något unikt, och inte bara en själlös film om robotar. Uprising försöker inte vara något än sig själv, och det uppskattar jag verkligen med denna uppföljare. 
 
Dock så lever filmen inte riktigt upp till sin föregångare. Visst gör den vissa saker bättre - det visuella bland annat - men den förlorar mer än vad den vinner. Mitt främsta problem är filmens komiska sida. För varje gång det händer något med tyngd - t.ex. när alla Jaegers gör sig reda för att åka till Tokyo - skämtar dem bort det. I detta exempel spelas Eduard Chils Trololol. Vill Uprising inte tas seriöst? För i och med detta, drar sig filmen lite åt det generiska hållet. Ett håll där filmer i denna genre verkligen inte vill befinna sig. 
 
Men som sagt så tycker jag fortfarande att det här är en riktigt bra uppföljare, främst eftersom att den aldrig förlorar sitt ursprung. Detta är Pacific Rim, fast med nya ansikten. Och dessa nya ansikten måste jag även säga att jag verkligen tycker om. John Boyega är nästan läskigt karismatisk, och nykomlingen Cailee Spaeny kommer vi verkligen se mer av i framtiden. Pacific Rim Uprising visar sig alltså inte vara en besvikelse, utan något Transformers-serien fortfarande bör dra inspiration från. För om det är så här det ska se ut, måste jag faktiskt säga att jag vill ha mer. 
 
 
 

Första intryck | Station 19, Krypton och The Crossing

 
 
     Handling
 
Follows the men and women of a Seattle firehouse.
 
     Mina tankar
 
Station 19 är alltså en till serie i Grey's Anatomy världen. Hade inte tänkt kolla på den här serien på grund av detta faktum, men eftersom att jag nu maratonkollar Grey's (igen) tänkte jag att det vore kul att se detta med. Blev dock lite besviken. Men det jag blev besviken över var inte karaktärerna. Det var inte handlingen. Nej - det var det faktum att serien visar precis vad som händer, innan det händer. Varför? Det blir inte spännande överhuvudtaget att kolla på denna serie, om den redan visat i små blixtrar sekunder innan precis vad som kommer hända i nästa scen. Om dem fixar detta dock, eller använder det på rätt sätt, tror jag att det här kan bli bra. 
 
 
 
 
     Handling
 
Set two generations before the destruction of the legendary Man of Steel's home planet, Krypton follows Superman's grandfather - whose House of El was ostracized and shamed - as he fights to redeem his family's honor and save his beloved world from chaos.
 
     Mina tankar
 
Det här var mycket bättre än jag trodde att det skulle vara, kvalitetsmässigt. Jag tycker fortfarande att det här är det onödigaste någonsin - behöver vi verkligen mer Krypton/Superman relaterat? - men, som sagt, det var ändå en bra pilot. Tyckte speciellt om hur snygg serien var. Fin användning av ljus. Måste dock säga att jag inte alls tycker om huvudkaraktären hittills. Seg-El. Skulle hellre se att serien handlade om Adam Strange. Men som sagt, snyggt gjord. Positivt överraskad. Brainiac ser helt fantastisk ut. 
 
 
 
 
     Handling
 

Refugees who've traveled back from a war-torn United States 180 years in the future seek asylum in an American town. Driving this conspiracy-centered story are a local sheriff, a federal agent, and a mother in search of her missing daughter.

 
     Mina tankar 
 
Det här var också en positiv överraskning. Visste egentligen inte alls vad jag skulle vänta mig, eftersom att trailern inte gav så mycket. Men det här var jätte intressant! Jätte annorlunda! Avsnittet blev aldrig tråkigt, trots att inte mycket hände, vilket är något jag behöver i mina serier just nu. Tycker även om att jag inte förstår allt ännu. Vilka är dessa människor? Vad hände? Vilka är människorna som redan har åkt tillbaka i tiden? Kommer bli jätte intressant att följa The Crossing. 

Säsongsrecension | 911 s1

 
 
 
Handling
 
 
Explores the high-pressure experiences of police, paramedics and firefighters who are thrust into the most frightening, shocking and heart-stopping situations. They must try to balance saving people with solving problems in their own lives.
 
 
Recension
 
 
Nu är den första säsongen av 911 avklarad. Vi fick bara tio avsnitt, men serien är redan förnyad så det känns ändå helt okej - för det här var bättre än jag någonsin kunde ha trott. 911 var en serie jag ärligt talat inte hade tänkt att kolla på, men valde att ge en chans främst på grund av Peter Krause, men även på grund av att jag ser alla nya serier. Tur det, då jag tror att det finns en stor chans att denna kommer högst upp på min lista över de bästa nya mid season-serierna. 
Det bästa med säsongen | Jag skulle nog säga att det bästa med den här första säsongen var karaktärerna, först och främst. Men även balansen mellan deras personliga liv och deras jobb. Det var kul att få så mycket fall och se hur dem hanterar dessa, men det var även kul att följa med dem hem och se hur dem hanterade allt där. Det blev helt enkelt en riktigt bra balans, vilket jag tyckte var det bästa med säsongen.
 
Det sämsta med säsongen | Det sämsta med den här första säsongen skulle jag nog vilja säga var det aldrig riktigt kom upp till nivån av de första avsnitten igen. Serien började otroligt starkt, och kunde aldrig riktigt leva upp det igen. Tyvärr. Sedan tyckte jag självklart inte om hur kort säsongen var, men det är en helt annan diskussion.
 
 
 
 
Säsongens bästa karaktär | Det finns ingen jag inte tycker om. Alla har sina egna fantastiska egenskaper. Men den jag verkligen har fastnat för, är Krauses karaktär Bobby. Eftersom han inte riktigt haft något hem för oss att åka till, så var han lite av ett mysterium. Vi visste ingenting om Bobby, och varför han var så emotionellt instängd. Till allt exploderade. Och herregud vilken karaktär han är! Bobby bidrog med psykisk ohälsa-aspekten till serien, och det var helt fantastiskt. Han är min stora kärlek i 911.
 
Säsongens sämsta karkatär | Det här är en betydligt svårare fråga att besvara, när det kommer till denna serie. Främst eftersom att jag ofta vill besvara dessa frågor på vem som är sämst gjord, inte vem jag ogillar. Men den jag verkligen inte har klickat med är faktiskt Hen. Vi får aldrig några riktiga svar på varför hon gör som gör, främst sett till sitt ex. Men jag tror dock verkligen att Hen kan bli en bättre karaktär i den andra säsongen, nu när hon verkar ha lagt Eva bakom sig. 
 
 
Inför nästa säsong
 
 
Som sagt är 911 redan förnyad till en andra säsong, vilket serien blev efter bara två avsnitt. Det var jätte skönt att kolla på den här säsongen, vetandes att det kommer en till. Men om vi ska prata om en önskelista, skulle jag först och främst vilja att den andra säsongen är längre. Det behöver inte vara en Grey's Anatomy-längd på säsongen, men i alla fall ett par avsnitt till. Tycker att säsonger känns så himla abrupta när de bara är tio avsnitt. Sedan skulle jag även verkligen vilja att Abby är med i den andra säsongen. Connie Britton skrev bara på för en säsong, och i säsongsfinalen åkte Abby iväg till Irland. Men det känns verkligen inte som att serien skulle vara densamma utan henne, speciellt inte eftersom vi vet att den andra säsongen ska handla mer om människorna som besvarar nödsamtalen. Så det är egentligen mina enda önskningar till den andra säsongen - fler avsnitt, och att Abby ska vara med.