Första intryck | Alex Inc och Splitting Up Together

/ Första intryck, Splitting Up Together
 
 
 
     Handling
 

Alex, who is in his mid-30s with a wife and two kids makes the crazy decision to quit his good job and dive into the brave new world of starting a business.

 
     Mina tankar
 
Jag hade inga förvätningar överhuvudtaget när jag kollade på piloten av Alex Inc. Om något hade jag trott att det här skulle vara något katastrofalt. Jag har även ingen vidare relation till Scrubs, och var därför heller inte exalterad över det faktum att Zach Braff skulle vara tillbaka i en serie. Men det här var hur roligt som helst! Det var verkligen en serie som passar mig. Måste faktiskt säga att komediserier bara blir bättre och bättre. Speciellt de skapade av ABC. Kommer bli jätte roligt att följa Alex och hans familj i den här serien. 
 
 
 
 
 
     Handling
 

The story of a couple whose marriage is reignited by their divorce.

 
     Mina tankar
 
Till skillnad från Alex Inc hade jag här skyhöga förväntningar. Vet inte varför, men den här trailern hade verkligen talat till mig. Splitting Up Together var något jag genuint såg fram emot, vilket inte är ofta då jag kollar på så mycket nya serier. Jag måste även säga att jag inte blev besviken överhuvudtaget. Splitting Up Together är inte en hysterisk komediserie, och det tycker jag om. Älskar även komediserier som utspelar sig hemma med familjer, som ni kanske har märkt, så detta är en perfekt nykomling för mig. Kul att se Jenna Fischer igen också, hon är snyggare än någonsin.

Filmrecension | Ready Player One

/ Recension: Film
 
 
 
 
     Handling
 
In the year 2045, the real world is a harsh place. The only time Wade Watts truly feels alive is when he escapes to the OASIS, an immersive virtual universe where most of humanity spends their days. In the OASIS, you can go anywhere, do anything, be anyone-the only limits are your own imagination. The OASIS was created by the brilliant and eccentric James Halliday, who left his immense fortune and total control of the Oasis to the winner of a three-part contest he designed to find a worthy heir. When Wade conquers the first challenge of the reality-bending treasure hunt, he and his friends-aka the High Five-are hurled into a fantastical universe of discovery and danger to save the OASIS.
 
     Mina tankar
 
Det var länge sedan Steven Spielberg levererade en genuint bra actionfilm. Men med Ready Player One har han verkligen lyckats igen. För Ready Player One är en riktigt bra film - ögongodis med en handling som aldrig blir tråkig, trots dess långa spellängd. Vi fick följa Parzival i OASIS och det verkliga livet när han försöker vinna skattjakten Halliday, skaparen av OASIS, lämnat efter sig. Detta skapar en genuint underhållande film. En film där en kan luta sig tillbaka och njuta av vad som visas - och det är så skönt. 
 
Filmens vinnare är självklart det visuella. Det är otroligt att de lyckats skapa en film så full av effekter utan att göra den platt. Men det finns ändå två scener som verkligen står ut för mig i Ready Player One. Den första är bilracet till den första nyckeln. Det måste vara bland det snyggaste som någonsin visats på en skärm. Det fungerar som en perfekt introduktion av Art3mis, spelad av Olivia Cooke, men även till själva OASIS. 
 
Den andra scenen som verkligen står ut för mig är det stora slaget i slutet, mer specifikt när hela OASIS kommer macherande på fältet. Det är en otroligt mäktig scen, som lägger mer tyngd till filmen och dess motivation. Detta är även en scen som får mig att tro att filmen hade varit ännu bättre om den bara hade utspelar sig i OASIS. För jag tycker att scenerna i det verkliga livet känns väldigt barnsliga, väldigt platta. Lite som YA-adaptioner brukar kännas, likt Divergent. 
 
Ett till klagomål jag hade gentemot Ready Player One var även att vissa aspekter kändes omotiverade. Speciellt i fightingscenerna i OASIS. Vi får se att det finns oändligt med mäktiga vapen, t.ex. en maskin som kan spola tillbaka tiden en minut, eller en som kan förstöra en hel värld. Varför används inte dessa mer? En kan tycka att det borde ha varit lättare för valfri sida att vinna på slagfältet, speciellt för IOI som har oändligt med pengar till dessa vapen. 
 
Men överlag tycker jag verkligen att det här är en riktigt bra film, mycket bättre än jag hade förväntat mig. Vi fick coola karaktärer, bra musik, en fantastisk handling och ögongodis till visuella effekter. Självklart hade jag personligen kunnat se mer. Mer av OASIS och dess världar. Men det här är ändå tillräckligt. För Ready Player One är en sådan film jag kommer kunna se om och om igen utan att tröttna - och det måste ändå visa på hur bra den här filmen faktiskt är. 
 
 

Mina tankar kring 4 nya trailers

/ Nyheter
Det var länge sedan jag lade upp ett inlägg som handlade om trailers, eller nyheter överlag. Det är ändå något jag spenderar väldigt mycket tid på - att kolla på nya trailers, alltså. Därför tänkte jag nu dela med mig av fyra nya trailers som jag tycker verkar intressanta på ett eller annat sätt. Ni får även gärna dela med er om ni sett någon bra trailer på den senaste tiden!


 
 
 
 
The House with a Clock in Its Walls
 
Hade aldrig hört talas om detta innan jag såg trailern, men jag tycker att det här ser jätte intressant ut. Det känns i alla fall som att Jack Black har hittat vad han vill göra med sin skådespelarkarriär, med detta och Goosebumps som verkar relativt lika. Vad jag tycker om med denna trailer är dock att det känns som en blanding av skräck och komedi, lite mer klassiskt än modernt. Intressant.
 
 
 
 
 
 
The Darkest Minds
 
Jag har aldrig läst Darkest Minds-böckerna av Alexandra Bracken, men det är något jag har tänkt att göra. Trailern kanske inte fick mig att bli jåtte taggad, men i alla fall lite mer motiverad att igen försöka ta mig an bokserien. Men jag tycker i alla fall att detta ser väldigt snyggt ut - väldigt coolt! Denna genre brukar dock ha svårt att lyckas. Ya-bokadaptioner. 
 
 
 
 
 
 
Kodachrome
 
Om jag ska vara ärlig måste jag säga att jag enbart kollade på den här trailern på grund av att Elizabeth Olsen är med i den. Annars brukar jag inte vara så mycket för Netflix-filmer. Förstår dock inte vad filmen handlar om, även fast jag nu sett trailern. Förstår att det antagligen kan bli en väldigt tråkig film dock. Men jag uppskattar alltid en road trip film, och Elizabeth Olsen. 
 
 
 
 
 
 
The Spy Who Dumped Me
 
Är jag den enda som tycker att det här ser bra ut? Jag tycker inte om James Bond någonstans, med deras jäkla sexualisering av kvinnor hela tiden. Så detta känns så himla uppfriskande. För om den inte är bra, tror jag ändå att den kan vara väldigt fräsch. Väldigt underhållande. Den ser faktiskt väldigt rolig ut utifrån trailern. Jamie utanför Outlander dock? Hm.