Månadens filmer | september & oktober

/ Månadens film
 
På min förra blogg, Gotham Alley, skapade jag något med ett par andra bloggare som hette veckans film. Där vi valde en film varje vecka att se, och sedan skriva ett valfritt inlägg om. Det var kul - men höll inte så länge. Därför har jag och Lena nu startat upp detta igen, men som månadens film. Alltså väljer vi en film i månaden att se på. Vi valde denna gång att slå ihop förra månadens film med denna film, och bara skriva ett inlägg. Septembers film var Ghost, och oktobers film var Finding Neverland. 
 
 
Ghost
 
"Sam Wheat is a banker, Molly Jensen is an artist, and the two are madly in love. However, when Sam is murdered by his friend and corrupt business partner Carl Bruner over a shady business deal, he is left to roam the earth as a powerless spirit. When he learns of Carl’s betrayal, Sam must seek the help of psychic Oda Mae Brown to set things right and protect Molly from Carl and his goons."
 
Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men jag tyckte inte Ghost var så jätte bra. Självklart har den antagligen förlorat ganska mycket av sin kvalitet med åren, men jag tror inte jag hade tyckt om den om jag hade sett den för tio år sedan heller. Det var inte riktigt min typ av film, helt enkelt. Lite för dramatiserad för min smak, lite för överdriven. Om en får säga så. Måste dock ändå säga att jag förstår varför folk tycker om den här filmen så mycket, för jag kan verkligen förstå dess attraktion. 
 
½
  
Finding Neverland 
 
"Finding Neverland is an amusing drama about how the story of Peter Pan and Neverland came to be. During a writing slump play writer J.M. Barrie meets the widowed Sylvia and her three children who soon become an important part of Barrie’s life and the inspiration that lead him to create his masterpiece Peter Pan."
 
Finding Neverland är en sådan film som jag verkligen inte förstår hur jag inte kan ha sett tidigare. Den handlar om J.M. Barrie, författaren till Peter Pan (som jag älskar), är ett period drama (som jag älskar), har Kate Winslet i en roll (som jag älskar). Men nu har jag i alla fall sett den, och jag måste säga att jag faktiskt verkligen tyckte om den. Den kändes lite som Goodbye Christopher Robin, som jag såg tidigare i år och verkligen, verkligen tyckte om. Båda två var emotionella, men väldigt fina berättelser. Och hur söt var även inte Freddie Highmore i denna? 
 

Första intryck av Chilling Adventures of Sabrina

/ Första intryck
 
Handling 
 
"Reimagines the origin and adventures of Sabrina: the Teenage Witch as a dark coming-of-age story that traffics in horror, the occult and, of course, witchcraft. Tonally in the vein of Rosemary's Baby and The Exorcist, this adaptation finds Sabrina Spellman wrestling to reconcile her dual nature - half-witch, half-mortal - while standing against the evil forces that threaten her, her family and the daylight world humans inhabit."
 
Första intryck 
 
Nu har jag sett två avsnitt av Chilling Adventures of Sabrina, och jag tänkte göra ett litet första intryck innan jag skriver en riktig säsongsrecension sedan efter jag har sett klart allt. Överlag efter detta två avsnitt, måste jag säga att jag faktiskt har blandade åsikter. Jag tycker om karaktärerna, jag älskar Sabrina och Harvey. Men sedan tycker jag även att det är lite uppstyltat, att manuset känns lite stelt. Chilling Adventures är även inte läskigt (hittills) vilket jag trodde det skulle vara. Det känns även som att jag inte riktigt förstår vad det handlar om än, förutom självklart Sabrina överlag. Jag har ingen aning vad jag ska förvänta mig, vilket är både intressant och ganska frustrerande. Vad jag faktiskt tyckte om dock var som sagt karaktärerna, samt det faktum att det går ganska fort fram. Hon har redan flytt från sin dark baptism efter bara två avsnitt, vilket för mig var ganska skönt. I skrivande stund måste jag dock sammanfattningsvis säga att jag hoppas det blir bättre, för nu tycker jag det är ganska bristfälligt. 

Period draman jag ser fram emot #1

/ En vecka med period draman, Tips
 
För någon dag sedan uppdaterade jag mitt introduktionsinlägg till denna period drama-vecka. Där skrev jag att jag utökade detta lilla tema till två veckor, istället för ett. Detta gör det enklare för mig att få upp alla inlägg jag vill, och sprider även upp dem lite mer. Kommer nog även resultera i att ni får mycket fler inlägg nu, än om vi bara hade haft det i en vecka. 
 
 
Mary Queen of Scots
 
Det här är självklart ett ganska uppenbart val, eftersom jag har pratat om den här filmen förut på bloggen. Men först ut på listan hittar vi i alla fall Mary Queen of Scots, den uppkommande filmen med Saoirse Ronan och Margot Robbie. Trodde först att den skulle bli katastrofal, sett till behind the scenes bilderna. Men sedan fick vi trailers, och jag blev väldigt, väldigt taggad igen. Tror det här kommer bli jätte bra, trots att det antagligen inte kommer bli den mest historiskt korrekta filmen. Katastrofalt att vi behöver vänta så länge på att se den i Sverige dock.
 
 
The Personal History of David Copperfield
 
Sedan hittar vi The Personal History of David Copperfield, vilket är en filmatisering av Charles Dickens' verk med fantastiska Dev Patel som titelrollen. Denna film har inte släppt några officiella bilder ännu, och det är därför jag använder en bild från själva inspelningen. Men visst är det fint ändå? Det är väl egentligen dessa bilder som har lockat mig till filmen (och Dev Patel). Jag tackar och bugar egentligen för vilket period drama som helst, men i vanliga fall brukar jag föredra riktiga historiska människor, istället för fiktiva utifrån en bok. Kul då att jag fastnat så för denna. 
 
 
Lizzie
 
Det här var nog en film jag inte hade förväntat mig att se på den här listan när jag började skriva den. Lizzie. Filmen har fått dåliga betyg från de filmfestivaler den släppts på, och det finns redan en serie som behandlar detta (Lizzie Borden Chronicles) men ändå är det något som drar mig till den. Tror det är ganska likt The Personal History of David Copperfield att jag tyckt om vad jag sett på bilderna. Att jag tyckt om färgschemat som filmen använder sig av, men även kostymerna och det estetiska. Tycker även det ska bli kul att se Kristen Stewart i ett period drama, faktiskt. 
 
 
On the Basis of Sex
 
Sist men inte minst hittar vi On the Basis of Sex, vilket antagligen är den största filmen på denna lista. Felicity Jones kommer i denna film att spela Ruth Bader Ginsburg, som slogs för kvinnans rättigheter på 1900-talet. Tror att det kommer bli en väldigt inspirerande film, just på grund av den handlar om, och även en riktigt bra film överlag. En liten rolig sidnotering är att denna film antagligen inte kommer att bli Oscarsnominerad, men om den hade handlat om en manlig historisk ikon, hade den automatiskt blivit det (Darkest Hour förra året är ett perfekt exempel på detta).