Mitt serieschema (1)

/ Listor
 
Måndag: Supergirl, God Friended Me, Charmed
Tisdag: Arrow, The Neighborhood, Happy Together, Frankie Drake Mysteries, Magnum P.I, Manifest, Medici: Masters of Florence
Onsdag: The Gifted, Lethal Weapon, Splitting Up Together, The Rookie
Torsdag: Single Parents, A Million Little Things
Fredag: Titans, A Discovery of Witches
Lördag: Speechless, The Cool Kids
Söndag: The Cry
 
Mitt serieschema just nu är inte att leka med. Det är ärligt talat en mardröm, faktiskt. Jag har tjugo nya avsnitt att kolla på varje vecka. Jag ligger redan efter i flertal av dessa serier - och jag rensade bort serier bara för någon dag sedan (The Resident och 9-1-1 är borttagna, men kommer nog tillbaka snart). Om vi ska nämna några favoriter just nu från detta serieschema måste jag nog säga att det är Magnum P.I, A Million Little Things, The Cool Kids och självklart A Discovery of Witches. Medici kommer nog finnas med där också när säsong två börjar nästa vecka. Serier som riskerar att försvinna från schemat inom en snar framtid är i skrivande stund Charmed och God Friended Me.

Vecka 41 | nya trailers

/ Nyheter
 
Aladdin 
 
Nu har vi fått en teaser trailer till den uppkommande live-action filmatiseringen av Aladdin. Med betoning på teaser, denna gång. För vi får inte se mycket under denna minut. Antar att den främst existerar för att folk ska känna nostalgi mot den animerade Aladdin, och därför även vill se denna version. Själv måste jag säga att jag fortfarande inte är intresserad. Kommer väl bli coolt att se världen, och Jasmine. Men det var inte den Disney-film jag främst skulle välja att göra till live-action, om jag ska vara ärlig. Tycker även att Aladdin ser ganska störtlöjlig ut, med sin lilla utstyrsel. 
 
 
A Dog's Way Home
 
Om ni inte vill bli spoilade för hela filmen, så kolla inte på den här trailern. För mig spelar det inte så jätte stor roll, men jag vet att många föredrar att gå in i filmer utan att veta något överhuvudtaget. I trailern till A Dog's Way Home får vi nämligen i princip se hela filmen. Från början, till slut. Detta är självklart lite tråkigt, men jag tänker fortfarande se den här filmen. Tycker om att det hela handlar om att vi får följa en väldigt överdriven resa, med en hund som huvudrollen. Sedan tackar jag ju inte nej till att stirra på Jonah Hauer-King i nittio minuter.
 
Tänkte även passa på att nämna att min blogg kommer vara ganska tyst nästa vecka. Det kommer komma upp inlägg, men det kommer se ut mer som denna vecka än det har gjort innan. Att det kommer upp två-tre inlägg istället för ett par dag. Detta eftersom att jag efter det kommer ha en egen temavecka här på bloggen (som ni får veta vad det är nästa söndag). Tänker ta nästa vecka till att se allt jag behöver se, och förbereda massor av inlägg. 

De böcker jag köpte i september

/ Böcker
 
The World of All Souls
 
I september inträffade två stora grejer. Jag började läsa A Discovery of Witches, och serien vid samma namn hade premiär. Jag blev helt besatt av denna fantastiska värld. Därför var jag självklart även tvungen att köpa boken som behandlar just det ämnen, All Souls världen. Detta är alltså lite av en guidebok till hela världen - alla varleser, platser, karaktärer, historiska aspekter. Allt möjligt. Har hört att den är väldigt spoiler-fylld, så jag kommer vänta med att läsa den innan jag är klar med den tredje boken, men jag är väldigt exalterad på att få öppna den. 
 
 
Revolution och How to Hang a Witch
 
Eftersom jag var så besatt av A Discovery of Witches, ville jag även köpa lite böcker som liknar de böckerna. Först och främst Revolution, som handlar om en tjej som hittar en dagbok skriven av en annan tjej som levde under den franska revolutionen. Detta leder till att hon själv hamnar mitt i revolutionen, vilket jag tycker låter väldigt intressant. Sedan har vi How to Hang a Witch som utspelar sig i Salem, i modern tid, om människor som är släkt till människorna som utförde häxjakten - och som utsattes för häxjakten. Förutom det vet jag inte jätte mycket om boken, men jag hoppas den är bra. 
 
 
Time's Convert
 
Som sagt, jag är beroende av Deborah Harkness, A Discovery of Witches och All Souls. Därför köpte jag självklart även den nya boken hon släppte, som är en spin-off på Marcus. Denna bok (tror jag) utspelar sig både under den amerikanska revolutionen (när Marcus blev vampyr) och i nutiden (när han träffar Phoebe). Marcus har blivit bättre och bättre i böckerna, och är en av de bästa karaktärerna i serien, så jag är väldigt exalterad på att få läsa denna bok om honom. Speciellt i och med att vi även kommer att få lära känna Phoebe, som helt plötsligt bara dök upp i The Book of Life. 
 
 
Bright We Burn och Escaping From Houdini
 
Sist men inte minst köpte jag även två böcker som inte relaterar till All Souls, nämligen två uppföljare till böcker som jag totalälskar. Först och främst hittar vi Bright We Burn, som är den tredje och sista boken i Conquer's Saga. En retelling och gender-swap på berättelsen om Dracula. En av de bästa serierna jag någonsin har läst! Vilket även Stalking Jack the Ripper är, vilket Escaping From Houdini är en uppföljare till. Detta är även den tredje boken, men inte den sista. Ser fram emot att få djupdyka i dessa världar igen.