Månadens film | 20th Century Women

/ Månadens film
På min förra blogg, Gotham Alley, skapade jag något med ett par andra bloggare som hette veckans film. Där vi valde en film varje vecka att se, och sedan skriva ett valfritt inlägg om. Det var kul - men höll inte så länge. Därför har jag och Lena nu startat upp detta igen, men som månadens film. Alltså väljer vi en film i månaden att se på. Kul, eller hur? Vårt val av film denna månad blev 20th Century Women. Fortsätt läsa för att se vad jag tyckte.
 
 
Handling
 
Love, life, and the struggles of a mother bringing up a son in the the late 70's. The ignorance of a free spirit against the needs of a young man trying to find his true character and beliefs. Living in a bohemian household shared with 3 like minded spirited people to help pay the rent, his mother tries to establish bonds that he cannot deal with. She cannot deal with his inability to talk, and enlists the help of other females in his life to share the burden of his upbringing. Slowly life unravels for them all without understanding how. In spite of their perceived struggles, they all go on to live defined lives without any serious consequences.
 
Mina tankar
 
Det här var en sådan film som kunde gå vilket håll som helst för mig, eftersom att jag inte hade någon uppfattning överhuvudtaget om vad 20th Century Women faktiskt handlade om, eller hur den skulle se ut. Nu vet jag dock, och jag måste säga att jag blev relativt positivt överraskad. Det är en väldigt pratig film, vilket jag faktiskt kan uppskatta. Det känns som att filmen porträtterar liv, som snabbspolas, vilket jag tycker faktiskt blir bättre med just allt prat. Tycker om att vi får följa människor på olika plan, från olika generationer, i denna film. 20th Century Women kanske är lite väl uppstyltad för att vara riktigt, riktigt bra. Men för mig är den ändå tillfredställande. 

Verk som har påverkat mitt liv

/ Samarbete
 
 
Det är dags för en temavecka!
 
Varje onsdag skriver jag och en grupp andra bloggare - FeliciaKarinElsa och Sara. - ett samarbetsinlägg tillsammans. Denna vecka blir det dock lite annorlunda, eftersom att det äntligen är dags för en till temavecka! Detta har vi gjort förut, och det betyder enkelt nog att vi istället för ett inlägg på onsdagen, skriver ett dagligen. Kul va? Temat denna vecka kommer att vara verk som har påverkat mitt liv, precis som rubriken nämner. Ska försöka få upp ett inlägg varje dag, men är lite utpumpad efter en månad med Marvel. Vi får hålla tummarna. 
 
Tänkte att jag kunde börja lite smått redan i det här inlägget, genom att ta upp den serie som fick mig att börja med allt det här. Serietittandet, bloggandet. Den serie som startade allt, helt enkelt. Detta är en serie som jag nämnt ett flertal gånger på mina äldre bloggar, men som jag inte riktigt pratar om lika mycket längre. Kommer vara evigt glad att det var just den här serien som tog mig in i denna värld. Serien jag pratar om är självklart..
 
 
 
 
Chuck.
 
Kommer precis ihåg hur det var när jag kollade igenom alla säsonger av Chuck för första gången, efter att ha sett ett fåtal på sexan, varje söndagsförmiddag. Det var sommar, jag hade köpt alla säsonger på dvd (för någon anledning) och brukade alltid ta pauser för att ta promenader. Det tog mig ett par veckor innan jag hade sett Chucks alla säsonger, och var förälskad. Detta var den bästa serien jag någonsin hade sett (inte för jag hade sett så många på den här tiden). Chuck gav mig en förkärlek för serier, och jag började leta efter fler och fler. Det var även denna sommar jag hittade Hart of Dixie, min andra stora favorit. Nu är jag fast i denna fantastiska serievärld, och det är något jag är väldigt glad över.

Min rankning av Marvels alla filmer

/ En månad med Marvel, Marvel
 
Plats 19. The Incredible Hulk 
 
Det här känns lite som en självklarhet. Vilken rankad lista av Marvels filmer kommer inte att ha The Incredible Hulk på en sista plats egentligen? Även fast det finns en hel del Marvel filmer jag inte tycker om, så ligger denna på en helt annan nivå. I en annan värld skulle jag antagligen kunna uppskatta Edward Norton som Hulk, men denna film är verkligen inte bra någonstans. 
 
Plats 18. Guardians of the Galaxy vol. 2 
 
Det här kanske inte är en lika stor självklarhet, men jag tycker verkligen inte att Guardians of the Galaxy vol. 2 är en bra film någonstans. Tyckte att det var en dum film när jag först såg den, tycker fortfarande det är en dum film efter att jag sett den en andra gång. Förstår egentligen inte hur det kunde gå så här fel efter en genuint bra första film. Konstigt. 
 
Plats 17. Iron Man 3 
 
Den tredje Iron Man-filmen släpptes precis när jag började komma in i Marvel på riktigt. Fatta då hur besviken jag blev i biosalongen när jag kollade på den här filmen. Det känns lite som en två timmar lång parodi. Speciellt i och med the Mandarin. Hur kan en skurk göras på ett sådant dåligt sätt? 
 
Plats 16. Thor: Ragnarök 
 
Innan Thor: Ragnarök släpptes trodde jag att det skulle bli årets film. Trodde att det skulle bli något fantastiskt - ett mästerverk. Det var det verkligen inte. Detta var för mig nämligen den sämta Thor-filmen, och en av de sämsta Marvel filmerna. Tycker att den här filmen har tagit sig alldeles för långt bort från superhjälte-genren och istället blivit en renodlad komedi, något jag inte kan uppskatta. 
  
 
Plats 15. Iron Man 2
 
Sedan kommer den andra Iron Man-filmen, vilket också kan klassas som en flopp. Är antagligen hos många den sämsta Iron Man-filmen, men jag kan ändå uppskatta Sam Rockwell och Black Widow i den här filmen. Tycker ändå att dem höjer detta på något sätt, och att det då faktiskt blir till en helt okej film. Självklart bör den vara bättre än den är, men oh well. 
 
Plats 14. Ant-Man
 
Ant-Man är nog Marvels minst uppmärksammade film. Även minst märkvärda film. Den spelar egentligen inte så stor roll in i tidslinjen, och bidrar tekniskt sett inte med så mycket. Men jag tycker ändå att det finns en charm i Paul Rudd som Ant-Man, och det faktum att den fokuserar med på familj än de andra Marvel filmerna gör. En helt okej film detta med. 
 
Plats 13. Thor: The Dark World
 
Thor: The Dark World var också en stor besvikelse för mig. Hade sett fram emot uppföljaren till Thor jätte länge, och trodde verkligen att detta kunde bli en bra film. Vi hade ändå Loki - och Malekith. Men något gick väldigt snett, och om det inte vore för det vackra Asgård så vore detta inte någon höjdare alls. Vi fick alldeles för mycket jord, alldeles för lite Thor. 
 
Plats 12. Avengers: Age of Ultron
 
På tal om besvikelse - Avengers: Age of Ultron är verkligen en. Detta blev ett rejält hjärnsläpp och en riktig smäll för Joss Whedon som verkligen bevisade att detta kanske är lite för mycket för honom att hantera. Age of Ultron spelar en sådan stor roll i Marvels filmvärld, och det känns så jobbigt att den är så medioker som den faktiskt är. Första timmen är dock bra, vilket alltid är något.
 
 
Plats 11. Spider-Man Homecoming
 
Om jag ska vara ärlig, så är Spider-Man Homecoming den första film på den här listan som jag tycker är en genuint bra film. Tycker det är skönt att jag kan ogilla filmerna, men ändå vara så besatt av Marvel. Känns genuint på något sätt. Tycker i alla fall Marvels Spider-Man är en riktigt mysig film! Tom Holland är den bästa Peter Parker vi har fått, vilket bör säga något.
 
Plats 10. Iron Man 
 
Filmen som startade allt, den första Iron Man, hamnar alltså på en tionde plats på min lista. Har under de senaste åren kommit underfund med att Tony Stark inte är min favoritkaraktär, och att Iron Man filmerna inte riktigt faller mig i smaken. Tycker dock fortfarande att denna film är bra - och så är det ändå starten på allt. Starten på Marvels filmimperium. 
 
Plats 9. Doctor Strange
 
Doctor Strange är en fantastisk introduktion på en fantastisk karaktär. Såg om filmen för bara några dagar sedan, och tycker att det här är en genuint bra film. Älskar Stephen Strange, han är verkligen en fantastisk nykomling som jag tror kommer spela stor roll i framtiden. Sedan tycker jag tyvärr att Doctor Strange förlorar lite på grund av sin svaga skurk, men som sagt - det är en fantastisk origin story. 
 
Plats 8. Thor
 
Thor är en stor favorit hos mig. Det kanske inte är en av de bästa filmerna som Marvel har skapat, men jag tycker ändå om den. Vad jag tycker är bäst med den första Thor-filmen är hur emotionellt laddad den är, speciellt med Lokis introduktion. Kommer ni ihåg scenen mellan Loki och Odin när han har fått reda på att Odin inte är hans pappa? Fortfarande en av de bästa scenerna Marvel har gett oss.
 
 
Plats 7. Avengers
 
Ni kanske är förvånade över att Avengers inte hamnar längre upp än den gör på min lista, men den blir faktiskt sämre med tiden. Nu - sex år senare - finns det mycket bättre Marvel filmer än den första Avengers, och det känns ändå helt okej. Detta är dock fortfarande en riktig klassiker, och en riktigt bra film. Kul att få se Loki som skurk, och kul att få se Thanos för första gången. 
 
Plats 6. Guardians of the Galaxy 
 
Det här kanske förvånar er - det förvånar även mig - men jag har placerat Guardians of the Galaxy på en sjätte plats. Bättre än självaste Avengers. Men efter att ha sett om den första Guardians of the Galaxy måste jag verkligen säga att det är bland det bästa Marvel har skapat - och vilken chansning det var att göra den här filmen! Tog Marvel till en ny nivå.
 
Plats 5. Black Panther
 
På en femte plats hittar vi Marvels viktigaste film, Black Panther, som slår ett riktigt stort slag för mångfald. Men förutom det är det även en riktigt bra film. Wakanda är ett fantastiskt ställe, vilket gör så att den här filmen verkligen står ut i mängden. Älskar även alla fantastiska kvinnliga karaktärer Black Panther har gett oss, samt den revolution filmen har bidragit med. 
 
Plats 4. Captain America: The First Avenger
 
Ja, jag tycker att den första Captain America-filmen är riktigt bra. Många kanske inte tycker det - men det gör jag. Tror att Captain America: The First Avenger är den Marvel film jag har sett flest gånger, och även den film jag aldrig ändrat min åsikt kring. Älskar att vi fick se Peggy, älskar att vi fick se Howard, älskar att den utspelade sig under en annan tidsperiod. En fantastisk film.
 
  
Plats 3. Captain America: Civil War 
 
Nu har vi kommit till topp tre, där Captain America: Civil War är först ut på en tredje plats. Kollade om Civil War för första gången bara för någon vecka sedan, och tyckte att den var ännu bättre den här gången. Tycker att dem får ihop det hela på ett riktigt bra sätt, och att allt verkligen känns som att det spelar roll. Ingenting känns onödigt, vilket är riktigt skönt.
 
Plats 2. Avengers: Infinity War
 
På en andra plats hittar vi den senaste filmen, Avengers: Infinity War. Vet egentligen fortfarande inte hur jag ska prata om filmen, men kan i alla fall säga att jag tycker den var helt otrolig. Älskade hur modig filmen var i och med hur den utspelade sig, älskade även hur skurken blev huvudrollen. Det var jätte coolt att se! Kändes nytt och fräscht, och gjorde en väldigt intresserad av framtiden.
 
Plats 1. Captain America: The Winter Soldier
 
Det här är antagligen inte oväntat någonstans, men för mig är Captain America: The Winter Soldier den bästa Marvel filmen som har skapats. Tror till och med att ingenting kommer att kunna slå den här filmen, någonsin. Den är perfekt. En perfekt fortsättning för Captain America, en otrolig film överlag. Älskar hur den är mer seriös än de andra Marvel filmerna, och känns istället som en spionfilm. En klar vinnare hos mig.