Lista | Det ultimata kompisgänget

/ Samarbete
Onsdag och samarbete! Veckans tema är "vänskap", och jag såg att Karin hade gjort ett väldigt roligt inlägg på sin blogg om detta så jag tänkte göra detsamma. Det är en lista kring vilka fiktiva vänner en skulle välja vid en viss tudpunkt. Min version blir en blanding mellan Karins nya inlägg, och gamla. Inlägget är en samarbete mellan mig, KarinSaraElsaLovisa och Felicia.
 
 
 
En vän som alltid ställer upp
 
Egentligen skulle jag kunna nämna vem som helst från Supergirl under denna kategori, men utifrån de senaste avsnitten skulle jag faktiskt vilja säga att Alex Danvers är mitt val. Hon hjälpte både Ruby och Samantha, när dem inte ens frågade om det. Hon har verkligen växt i mina ögon under den senaste tiden, och jag tror att en verkligen skulle kunna räkna med Alex. 
 
 
 
 
En vän som hjälper till att stalka dina crushes
 
Kollade igenom alla aktuella serier jag följer, och kom fram till att det egentligen bara finns en att välja under denna kategori. Nämligen Felicity Smoak från Arrow. Hon är först och främst en fantastisk karaktär, men hon är även den som nog överlägset bäst skulle kunna stalka någon om det behövdes. Det känns alltid som att hon kan få fram vad som helst, hur snabbt som helst.
 
 
 
 
En vän som du kan kopiera din läxa av
 
Detta är precis som Felicity (eller alla på den här listan, ärligt talat) ett självklart val. Det finns ingen smartare än Jemma Simmons från Agents of SHIELD på tv just nu. Jag tycker det bästa med Simmons är att hon inte bara är boksmart heller, utan klarar sig i vilken situation hon än hamnar i. Tror verkligen att det skulle vara ett bra beslut att kopiera min läxa av just Simmons.
 
 
 
 
En vän att resa tillsammans med
 
Jag är så nöjd med detta val! I mean, hur kul vore det inte att resa med Lucy Preston från Timeless? Hon vet i princip allt om vår historia, och skulle antagligen berätta något intressant om allt vi såg på våra resor. En perfekt match för mig som också tycker om historia. Ser fram emot Timeless' andra säsong också, för där kan vi i alla fall  resa fiktivt med henne.
 
 
 
 
En vän som alltid är pepp och gör allt mycket bättre
 
Jag älskar Mary Shaw från Frankie Drake Mysteries, ler alltid när hon dyker upp på min skärm. Därför tycker jag att hon också är ett självklart val för denna kategori, en vän som alltid är pepp och gör allt mycket bättre. För jag tror verkligen att denna glädjespridare skulle göra allt bättre. Det gör hon redan så bra på Frankie Drake, och jag tror att hon skulle lyckas ännu bättre i verkligheten.

Ny trailer | Ant-Man and the Wasp

/ Marvel, Nyheter
 
 
Nu har vi äntligen en trailer! 
 
Ant-Man and the Wasp är uppföljaren till filmen Ant-Man som kom för tre år sedan, alltså år 2015. Jag själv tyckte inte att filmen var jätte bra, ni kan läsa min recension härmen jag har mycket större förväntingar på den här. Främst eftersom att vi faktiskt nu har två huvudkaraktärer - Paul Rudds Ant-Man och Evangeline Lillys Wasp. Ant-Man and the Wasp kommer att ha premiär den 4 juli Sverige, men innan dess måste vi diskutera trailern. Vad tyckte jag? Ser det bättre ut än den första? 
 
Svaret för mig är verkligen ja, det här ser mycket bättre ut än den första filmen. Det här känns mycket mer balanserat än den första, där mitt främsta problem var att humorn kom i vägen för själva handlingen. Därför tyckte jag verkligen om att vi bara fick en liten, liten glimt av Luis i den här trailern, eftersom att det kanske betyder att han har en mycket mindre roll i uppföljaren. Självklart finns fortfarande humorn kvar, Paul Rudd är ändå Ant-Man, men den är mer subtil. Den känns mer naturlig, vilket jag tycker om. 
 
 
      
 
 
En annan aspekt som jag verkligen tycker om med den här trailern är det faktum hur naturligt det känns att Hope arbetar tillsammans med Scott. Ibland känns team-ups helt orimliga, eller i alla fall onödiga, men det är inte fallet här. Det känns nästan som att det var Wasp som den första filmen saknade. Älskar det faktum att hennes dräkt även är mer teknologiskt avancerad än vad Ant-Mans är. Det hjälper även till med hennes integration i universumet. För Scott kommer nog verkligen att behöva henne. 
 
Sedan måste vi även nämna Ghost. Ghost, spelad av Hannah John-Kamen, är skurken i Ant-Man and the Wasp och vi ser henne runt 0:57 i denna trailer. Jag tycker verkligen om det faktum att vi får en till kvinnlig skurk, efter Hela! Extra kul också då detta är ett medvetet val, eftersom att Ghost faktiskt är en man i serietidningarna. Tycker även om hur dräkten ser ut on-screen. Den är först och främst sann till originalet, men även väldigt snygg överlag.
 
Den sista aspekten jag vill ta upp är att jag verkligen tycker om hur de använder sig av shrinking. I förra filmen var det främst Ant-Man som krympte, men nu är det allt! Det kan nog användas som riktigt bra comic-relief, och riktigt bra gjorda action scener som vi bland annat får ett smakprov på när Wasp undviker ett par knivar. Tycker överlag att det här ser riktigt, riktigt bra ut. För första gången har jag ingenting att klaga på i en trailer, och det förvånade mig verkligen när det är Ant-Man det handlar om. Ser fram emot juli!

Februari | intressanta bokreleaser

/ Böcker
 
 
People Like Us. 
 
People Like Us av Dana Mele släpps den sjugosjunde februari och utspelar sig på Bates Academy. Boken handlar om Kay, som har många skelett i sin garderob. Men, hon är nu en helt förändras person. För Kay är nu en populär fotbollsspelare på sin skola. Men en dag hittas det ett lik i sjön, ett lik som har efterlämnat en kod för Kay att lösa. I och med detta finner Kay sig mitt i en mordundersökning, där hon finner att sanningen är något en skapar på Bates Academy, inget som faktiskt hänt. Visst låter det intressant? Tycker om böcker som handlar om en scavenger hunt, speciellt när det centrerar kring mord på en korrupt plats. 
 
 
 
 
American Panda. 
 
American Panda är Gloria Chaos debutbok. Boken släpps den sjätte februari och är klassad som en gullig contemporary. American Panda handlar om en Taiwan-Amerikansk tonåring, Mei, vars föräldrar vill att hon ska bli en doktor och gifta sig med en Taiwansk Ivy Leaguer, trots att Mei inte står ut med bakterier och har en förälskelse på en japansk klasskamrat. Visst låter det som en gullig bok? Tror även att den kommer att hantera seriösare ämnen, eftersom att det är en tjej som måste hantera sina föräldrars förväntningar. 
 
 
 
 
Where I Live. 
 
Where I Live är också en debutbok, skriven av Brenda Rufener. Boken släpps den tjugosjunde februari och handlar om Linden, som har en stor hemlighet. Nämligen att hon är hemlös och övernattar på sin skola. Men Linden har ändå förhoppningar på en bättre framtid, långt ifrån den skola hon är på, två bästa vänner Ham och Seung, samt en position som redigerare för skolans blogg. Detta gör att hon ändå håller sig under radarn. Vad som gungar detta dock, är när cool-girl Bea kommer till skolan med en blodig läpp. Detta är något som verkligen Linden kan relatera till, och hon börjar undersöka Beas liv. Detta gör så att Linden får massor av uppmärksamhet, uppmärksamhet hon inte riktigt behöver. Jag tycker konceptet med denna bok låter jätte intressant, och unikt. 
 
 
 
 
Paris Adrift. 
 
Paris Adrift av E.J. Swift handlar om en tjej, Hallie, som flyttar från England till Paris för att få förändring i sitt liv. Snabbt blir hon bartender på Millies, som ligger precis bredvid Moulin Rouge. Här träffar hon Gabriela som börjar guida den konstiga värld som existerar runt Millies. Hallie märker att allt inte riktigt är som det ska vara, vilket verkligen bevisas när hon finner en tidsportal i baren. Under de uppkommande nio månaderna blir alltså irriterade kunder hennes minsta problem, när hon reser genom stadens turbulena historia - där hon blir kär, och hittar sig själv. Paris Adrift släpps den sjätte februari. 
 
 
 
 
The Belles. 
 
Sist men inte minst hittar vi The Belles, en debutbok skriven av Dhonielle Clayton. The Belles utspelar sig i ett Orleans där folk föds gråa, och endast med hjälpen av en Belle kan de transformeras och bli vackra. Camellia är en Belle, men det är inte tillräckligt för henne. Hon vill vara Favoriten - den Belle som väljs av drottningen att bo på palatset. Men när Camellia anländer med alla andra Belles, märks det att det inte riktigt är ett drömjobb. För på palatset existerar mörka hemligheter, som tvingar Camellia att ta ett omöjligt beslut. The Belles släpps den sjätte februari och är den första boken i en serie/trilogi/duologi.