Min väg till att hitta den perfekta kriminalserien | del 1

 
Jag älskar att läsa deckare. Inte den klassiska svenska deckaren, utan engelskspråkiga. Detta fick mig att börja fundera över varför jag inte följer fler kriminalserier, och varför jag inte har en favorit när det kommer till genren. Nästan alla som gillar genren har en stor favorit när det kommer till tv-serier, och jag tänkte nu att jag skulle hitta min. Detta projekt kommer innehålla massor av första intryck, topplistor, säsongsrecensioner och allt möjligt. Detta projekt är min väg till att hitta den perfekta kriminalserien. 
 
Jag tänkte att vi kunde börja detta lite lätt, med att ni ger mig massvis av tips. Har ni några favoriter när det kommer till kriminalserier? Är det några kriminalserier ni har hört ska vara riktigt, riktigt bra? Finns det någon kriminalserie som ni alltid velat se? Denna genre är väldigt, väldigt stor och väldigt, välidgt svår att uppfatta. Så ger mig alla tips ni har. Alla serier ni har hört talas om, alla serier ni har sett. Det enda kravet är att det ska vara det engelska språket som talas. Jag ska hitta en favorit i denna djungel. 
 
 
Ge mig alla era tips på kriminalserier!
#1 - Lena

Mord i Paradiset som är typ humor/drama/deckare i en
Sedan NCIS och Criminal Minds är favoriterna och om jag ska se nån CSI så är det Miami som jag gillar bäst

Svar: Förra gången jag såg Criminal Minds hade jag mardrömmar i flera veckor. Men nu när jag är äldre hoppas jag det inte är lite illa haha, men den är verkligen högt upp på min lista.
Emelie Karlsson

#2 - Marie

True detective 1 och 3:e säsongen
Sharp objects
Top of the lake
Blacklist
Mindhunter (inte äkta crimeserie, men hör till genren och är jättebra)
Safe
Fringe
The alienist
The fall
Little big lies (lite mer drama, mindre crime)
Fortitude
Hawaii five-0
Medium (äldre men håller än)

Svar: Top of the Lake har jag hört mycket bra om! Högt upp på min lista. The Fall också.
Emelie Karlsson

#3 - Seriereflektioner

Har inte sett själv, men har starka källor som säger att Bron, Marcella, The Fall och Broadchurch är starka tips!

Svar: Är jätte sugen på Broadchurch, den är nog högst upp på min lista!
Emelie Karlsson

#4 - Karin

Är så fruktansvärt dåligt på att se kriminalare. Men gillar det jag har sett med Broadchurch och The Killing (inte sett allt). Även Mindhunter. Såg ett avsnitt av Top of the Lake och är sur på mig själv att jag aldrig fortsatte. Verkar riktigt bra.

#5 - Ebba

Älskar Criminal Minds och Without a trace som inte sänds längre, sen är Law and order: SVU en av mina personliga favoriter men 20 säsonger att kolla ikapp är kanske är lite mycket...

#6 - Karin

Glömde säga The Mentalist. Gillar den! Älskade Without a Trace när jag var liten. Borde se den nu.

#7 - Elsa

Sherlock är min favorit. Otroligt bra manus, skådespel m.m. Plus att den är riktigt underhållande, mycket humor och med en av de bästa skurkarna jag sett.