Period draman jag ser fram emot #1

 
För någon dag sedan uppdaterade jag mitt introduktionsinlägg till denna period drama-vecka. Där skrev jag att jag utökade detta lilla tema till två veckor, istället för ett. Detta gör det enklare för mig att få upp alla inlägg jag vill, och sprider även upp dem lite mer. Kommer nog även resultera i att ni får mycket fler inlägg nu, än om vi bara hade haft det i en vecka. 
 
 
Mary Queen of Scots
 
Det här är självklart ett ganska uppenbart val, eftersom jag har pratat om den här filmen förut på bloggen. Men först ut på listan hittar vi i alla fall Mary Queen of Scots, den uppkommande filmen med Saoirse Ronan och Margot Robbie. Trodde först att den skulle bli katastrofal, sett till behind the scenes bilderna. Men sedan fick vi trailers, och jag blev väldigt, väldigt taggad igen. Tror det här kommer bli jätte bra, trots att det antagligen inte kommer bli den mest historiskt korrekta filmen. Katastrofalt att vi behöver vänta så länge på att se den i Sverige dock.
 
 
The Personal History of David Copperfield
 
Sedan hittar vi The Personal History of David Copperfield, vilket är en filmatisering av Charles Dickens' verk med fantastiska Dev Patel som titelrollen. Denna film har inte släppt några officiella bilder ännu, och det är därför jag använder en bild från själva inspelningen. Men visst är det fint ändå? Det är väl egentligen dessa bilder som har lockat mig till filmen (och Dev Patel). Jag tackar och bugar egentligen för vilket period drama som helst, men i vanliga fall brukar jag föredra riktiga historiska människor, istället för fiktiva utifrån en bok. Kul då att jag fastnat så för denna. 
 
 
Lizzie
 
Det här var nog en film jag inte hade förväntat mig att se på den här listan när jag började skriva den. Lizzie. Filmen har fått dåliga betyg från de filmfestivaler den släppts på, och det finns redan en serie som behandlar detta (Lizzie Borden Chronicles) men ändå är det något som drar mig till den. Tror det är ganska likt The Personal History of David Copperfield att jag tyckt om vad jag sett på bilderna. Att jag tyckt om färgschemat som filmen använder sig av, men även kostymerna och det estetiska. Tycker även det ska bli kul att se Kristen Stewart i ett period drama, faktiskt. 
 
 
On the Basis of Sex
 
Sist men inte minst hittar vi On the Basis of Sex, vilket antagligen är den största filmen på denna lista. Felicity Jones kommer i denna film att spela Ruth Bader Ginsburg, som slogs för kvinnans rättigheter på 1900-talet. Tror att det kommer bli en väldigt inspirerande film, just på grund av den handlar om, och även en riktigt bra film överlag. En liten rolig sidnotering är att denna film antagligen inte kommer att bli Oscarsnominerad, men om den hade handlat om en manlig historisk ikon, hade den automatiskt blivit det (Darkest Hour förra året är ett perfekt exempel på detta). 
#1 - Lena

Så många intressanta titlar. Hade inte väntat med
Att se Kirsten Stewart i en kostymdrama, har så svårt för henne, hon har en tendens att se uttråkad ut hela tiden haha :P

Svar: Haha jag med, egentligen! Men jag har även en tendens att intala mig själv att jag vill gilla alla människor jag från en början ogillade!
Emelie Karlsson