Avsnitt jag har sett på den senaste tiden (1)

 
Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg - och jag kan ännu inte säga att jag är tillbaka. Det är olidligt varmt och jag jobbar konstant, samtidigt som jag ännu inte riktigt hittat lusten att se på serier, filmer eller läsa filmer ännu. Men jag tänkte i alla fall försöka, genom att bara skriva ett inlägg. Med ett nytt koncept. Istället för att börja med "veckans avsnitt" igen, tänkte jag härma mitt filmrecensions koncept genom att göra samma sak med avsnitt. Att jag istället skriver om filmer (i detta fall - avsnitt) jag har sett på den senaste tiden. Då spelar det ingen roll när det släpptes. Det blir lättare för mig, helt enkelt. 
 
 
The Outpost 1x03
 
Om skådespeleriet hade varit lite bättre, hade den här serien varit helt fantastisk. Kanske inte fantastisk kvalitetsmässigt, självklart, men annars. Det är nästintill precis samma känsla som att kolla på Legend of the Seeker, eller att spela Runescape - och det är jätte, jätte kul! Det är en perfekt sommarserie. Dynamiken mellan Garret och Janzo i det här avsnittet var jätte underhållande att följa. Även dynamiken mellan Talon och Gwynn är fin. Överlag måste jag faktiskt att karaktärerna är väldigt intressanta i den här serien, och det var kul att vi fick veta lite mer om dem nu. 
 
Sharp Objects 1x03

Det bästa med det här avsnittet var verkligen användandet av flashbacks, när vi fick se henne inskriven tillsammans och hur hennes rumskamrat tog livet av sig. Det känns som att vi sakna men säkert börjar förstå Camille, med betoning på sakta dock. Tycker kanske att det annars går lite långsamt med själva brottslösandet, vilket gör att det blir lite svårt att greppa vad serien faktiskt handlar om. Hoppas det ligger mer fokus vid morden i nästa avsnitt. Sedan tyckte jag även om att se Camille och Richard tillsammans, även fast jag tror att deras förhållande kommer ha någon typ av twist. 
 
 
Castle Rock 1x01 
 
Måste först och främst säga att det, i dessa stunder, verkligen är synd att en inte har hunnit läsa alla Stephen Kings böcker. Tänk att kolla på den här serien och förstå alla referenser? Känna igen alla karaktärer? Det vore verkligen drömmen. Nu gör jag inte det, men jag kan fortfarande uppskatta känslan de har byggt upp. Känslan där det verkligen känns som att en läser en Stephen King bok. Jag uppskattar även de färgschemat Castle Rock använder sig av - är det bara jag som hatar när serier använder sepia-toner? - samt, självklart, den kvalitet serien visar upp. Sitter även varje stund och hoppas på Under the Dome och Chester's Mill referenser. Har även hört att introt, precis som serien i sig, är ett kärleksbrev till King. Så det längtar jag även efter att få se i det andra avsnittet.
 
The Bold Type 2x08
 
Det var skönt att de tog upp aspekten med Jane och barn igen, det kändes som det hade glömts bort lite. Men annars tyckte jag att det här avsnittet var ungefär som de andra denna säsongen - jag älskar karaktärerna, men det finns inget konkret. Inget som är lika klockrent som det var i den första säsongen. Är hittills jätte besviken på säsong två. Tyckte dock också om att Sutton fick lite cred för det jobb hon gör, det känns som att hon arbetar hårdast av alla men inte kommer någonstans. Så det var skönt. Annars, som sagt, meh. Tycker att Jane även ska dumpa Ben och försöka skapa något äkta med Pinstripe. Han förstår henne mycket bättre.
#1 - Film&serier bloggen

Castle rock måste jag ge en chans, verkar vara en serie precis i min smak!