The Bold Type: säsong 2

 
THE BOLD TYPE SÄSONG 2
 
Handling
 
The Bold Type gives us a glimpse into the outrageous lives of the young women working at the nation's top women's magazine, "Scarlet." Jane, Kat, and Sutton are three best friends working at the magazine's headquarters in New York while also trying to navigate their careers, identities, and individual voices in a sea of intimidating leaders. This next generation of unapologetically fierce working women is primed to take on the world and smash the patriarchy—one selfie at a time.
 
Mina tankar 
 
Den andra säsongen av The Bold Type var inte alls lika bra som den första var. Detta är självklart ganska rimligt, eftersom den första säsongen nästintill var perfekt enligt mig, men jag är ändå ganska besviken. Jag älskade fortfarande att följa Jane, Kat och Sutton - men det kändes inte riktigt som det fanns en lika stark slagkraft. Det kändes ibland som att det var slut på idéer, att den första säsongen bara upprepades. Fast på ett mindre bra sätt. Självklart var det bra att vi fick komplement till vissa gap i den första säsongen - till exempel tjejernas kärleksliv - men det blev lite för mycket. Det kändes till slut verkligen som någon typ av mittensäsong. En mindre bra säsong, mellan två (förhoppningsvis) bättre. 
 
 
Det bästa och det sämsta med säsongen
 
Som sagt tyckte jag att det sämsta med säsongen var att dem stod och trampade på samma plats väldigt länge, samtidigt som vi inte fick samma klockrena budskap som vi fick i den första säsongen. The Bold Type kom inte riktigt upp i den nivå som jag ville under dessa tio avsnitt, vilket kanske är ett problem med mig och inte med serien. (Tyckte även att det var jobbigt att alla skulle bråka hela tiden - och att Jane och Jacqueline inte hade samma kontakt). Det bästa med säsongen måste jag ändå säga var det stora fokuset på tjejernas kärleksliv. Den första fokuserade väldigt mycket på deras jobb, och nu fick vi istället mer kärlek. Hoppas vi kan få en mix i den tredje säsongen, det vore det ultimata. 
 
Säsongens bästa och sämsta karaktärer
 
Min favorit har alltid varit Jane, men jag tycker faktiskt att hon har tappat lite i denna säsong. Hon hade inte en lika intressant berättelse i denna säsong, tycker jag. Så jag måste faktiskt tilldela Sutton säsongens bästa karaktär, trots att jag inte alls tyckte om hennes ståndpunkt i gun control-avsnittet. Älskade även Richard, han är så bra med människor. Säsongens sämsta karaktär vet jag faktiskt inte vem jag vill ge. Tyckte inte alls om Ben, men jag vill helst inte ge titeln till någon jag bara ogillat. Så kanske Cleo? Hon känns som en så onödig karaktär. 
 
Inför nästa säsong
 
Precis som med den andra säsongen, har jag väldigt höga förhoppningar på den tredje. Trots att jag blev besviken på den andra, så tror jag verkligen att dem kommer hitta rätt igen i den tredje säsongen. Det känns som allt den andra ledde till kommer bli fantastiskt. Vem kommer Jane välja? Hur länge kommer Kat och Adenas förhållande hålla? När kommer Sutton bli befordrad? Vad kommer hända med Jacqueline? Det finns så många intressanta aspekter att utforska i den tredje säsongen, och jag tror att det kommer bli jätte, jätte bra. Jag hoppas som sagt att The Bold Type även kommer att hitta en bättre balans, med deras kärleksliv, deras jobb och allt annat utöver. Tror även säsongen skulle kunna vinna väldigt mycket på att Jane skulle välja Pinstripe (om någon). Min åsikt är nämligen att Ben drar ner Jane som karaktär väldigt mycket. Det blir ganska ointressant. Men, sammanfattningsvis, så vill jag främst att serien hittar en balans. Jag har även höga förhoppningar på att det kommer bli bra. Att den kan nå samma höjder som den första gjorde. Vi får se.