Första intryck av Les Misérables

 
Les Misérables
 
Först hade jag planerat att jag skulle lägga ut mitt första intryck efter att jag bara sett det första avsnittet, men jag tyckte faktiskt det var ganska intetsägande. Avsnittet, alltså. Vi blev introducerade till alla karaktärer som påbörjade resan som är Les Misérables, men det var ungefär allt. Därför väntade jag med att skriva mitt inlägg till efter jag hade sett det andra avsnitt också, som släpptes för någon dag sedan. Måste faktiskt säga att jag är väldigt glad att jag tog det här beslutet, eftersom att det andra avsnittet var helt fantastiskt. Om resten av serien kommer se ut som det andra avsnittet gjorde, så kommer det inte bli något annat än otroligt detta. 
 
Våra huvudkaraktärer hittills är Fantine, Javert och Valjean kan en antagligen säga. Men vi har även fått se ganska mycket av det väldigt otrevliga paret Thénardier, samt Pontmercy. Men som sagt, vi har främst fått följa Fantine, Javert och Valjean. Trots att vi har dessa huvudkaraktärer hittills dock, så tycker jag en av de bästa aspekterna med serien är att alla berättelser hör samman. Det finns inga sidberättelser där karaktärerna inte har träffat någon från en annan sidberättelse. Detta är behagligt att kolla på, och är även ett bra berättarsätt inför framtiden. Eftersom att vi snart kommer att åka ännu längre fram, och istället träffa på Fantines dotter som lite äldre, Cosette.
 
Varför just det andra avsnittet var så bra som det faktiskt var, var eftersom att vi fick följa hur Fantine slutade upp som hon faktiskt gjorde. Men vad som var speciellt bra med denna version, till skillnad från musikalfilmatiseringen från 2012, att vi fick en ännu djupare inblick i hur det utspelade sig. Vi fick se hur hon blev lurad, hur hon förlorade allt för ingenting. Vi fick verkligen följa vägen steg för steg, och Lily Collins visade upp detta på ett fantastiskt sätt. Så överlag måste jag säga att jag är väldigt, väldigt nöjd hittills med denna serie. Jag har skyhöga förväntningar, och jag tycker dessa hittills har uppfyllts.
#1 - Lena

Är så taggad på den här serien. Att få se så många roliga saker som musikalen inte tog med och är sjukt nyfiken på hur Enjolras/Grantaire tolkas i denna samt hur deras sista scen kommer se ut tillsammans!!!


Svar: Har du läst boken, alltså? Är jätte sugen på att läsa både Les Miserables och Hunchback of Notre Dame av Hugo, men det verkar aldrig hända!
Emelie Karlsson

#2 - film&serier bloggen

Verkar vara en serie precis i min smak - någon dag ska jag definitivt ge den här serien en chans!