Ant-Man and the Wasp (2018)

 
 
Handling
 
In the aftermath of 'Captain America: Civil War,' Scott Lang grapples with the consequences of his choices as both a Super Hero and a father. As he struggles to re-balance his home life with his responsibilities as Ant-Man, he's confronted by Hope van Dyne and Dr. Hank Pym with an urgent new mission. Scott must once again put on the suit and learn to fight alongside The Wasp as the team works together to uncover secrets from their past.
 
Mina tankar
 
Vi fick ungefär vad vi hade förväntat oss med Ant-Man and the Wasp. Filmen hade blivit beskriven som en familjekomedi, vilket den var. Skådespelarna hade innan haft svårt att beskriva Ghost som en skurk, vilket vi också fick bevisat. Det var ingenting som var överraskande med Ant-Man and the Wasp - vilket var skönt, men samtidigt gjorde en lite besviken. 
 
Jag var inte världens största fan av den första filmen, Ant-Man. Jag var glad över att Marvel gjorde något annorlunda, och att Paul Rudd fick chansen i denna värld, men annars tyckte jag inte att den var riktigt där, som andra Marvel-filmer är. Ant-Man and the Wasp har lite samma problem. Det är en väldigt simpel film, som inte riktigt passar in i det stora hela, Marvel Cinematic Universe. Det blir en film som är underhållande i stunden, men känns sämre med tiden. Precis som den första.
 
Men till skillnad från Ant-Man, tycker jag att det här är en genuint bra film. Vi har en handling som flyter på, utan att bli för mycket, och vi har ett par fantastiska karaktärer som bidrar med fantastiska relationer. Det är främst detta som gör filmen till en riktigt bra familje-komedi. Om det skulle ses helt och hållet som en superhjältefilm, skulle Ant-Man and the Wasp inte hålla upp. För den här filmen handlar mer om individerna bakom dräkterna. Bakom maskerna. Detta är vad som gör Ant-Man and the Wasp unik. 
 
Till slut tycker jag att den här filmen lyckas med vad den vill åstadkomma. Det är en skön paus från Infinity War, samtidigt som den bygger upp till framtiden och ger mer kött till ett par karaktärer vi tyvärr inte får se lika mycket som vissa andra. Ant-Man and the Wasp existerar som en bra film, utan att betyda alldeles för mycket i tidslinjen. Den existerar, utan att flytta berg. Den är bra, utan att vara revolutionerande. Ant-Man and the Wasp är precis vad filmstudion - och vi fans - behövde just nu. 
 
 
Övriga tankar
 
- Nu känns det nästan bekräftat att vi kommer få en Young Avengers-film, eller i alla fall att de kommer vara en del av Marvels framtid. Det finns ingen chans att Cassies manus är vad det är, utan att hinta till Stature. 

- Den där end credits-scenen var en av de bästa Marvel någonsin har visat oss. Den var hjärtkrossande, den var chockerande - men även så himla smart och genomtänkt. Too soon, men ändå skönt.