Februari | intressanta bokreleaser

 
 
People Like Us. 
 
People Like Us av Dana Mele släpps den sjugosjunde februari och utspelar sig på Bates Academy. Boken handlar om Kay, som har många skelett i sin garderob. Men, hon är nu en helt förändras person. För Kay är nu en populär fotbollsspelare på sin skola. Men en dag hittas det ett lik i sjön, ett lik som har efterlämnat en kod för Kay att lösa. I och med detta finner Kay sig mitt i en mordundersökning, där hon finner att sanningen är något en skapar på Bates Academy, inget som faktiskt hänt. Visst låter det intressant? Tycker om böcker som handlar om en scavenger hunt, speciellt när det centrerar kring mord på en korrupt plats. 
 
 
 
 
American Panda. 
 
American Panda är Gloria Chaos debutbok. Boken släpps den sjätte februari och är klassad som en gullig contemporary. American Panda handlar om en Taiwan-Amerikansk tonåring, Mei, vars föräldrar vill att hon ska bli en doktor och gifta sig med en Taiwansk Ivy Leaguer, trots att Mei inte står ut med bakterier och har en förälskelse på en japansk klasskamrat. Visst låter det som en gullig bok? Tror även att den kommer att hantera seriösare ämnen, eftersom att det är en tjej som måste hantera sina föräldrars förväntningar. 
 
 
 
 
Where I Live. 
 
Where I Live är också en debutbok, skriven av Brenda Rufener. Boken släpps den tjugosjunde februari och handlar om Linden, som har en stor hemlighet. Nämligen att hon är hemlös och övernattar på sin skola. Men Linden har ändå förhoppningar på en bättre framtid, långt ifrån den skola hon är på, två bästa vänner Ham och Seung, samt en position som redigerare för skolans blogg. Detta gör att hon ändå håller sig under radarn. Vad som gungar detta dock, är när cool-girl Bea kommer till skolan med en blodig läpp. Detta är något som verkligen Linden kan relatera till, och hon börjar undersöka Beas liv. Detta gör så att Linden får massor av uppmärksamhet, uppmärksamhet hon inte riktigt behöver. Jag tycker konceptet med denna bok låter jätte intressant, och unikt. 
 
 
 
 
Paris Adrift. 
 
Paris Adrift av E.J. Swift handlar om en tjej, Hallie, som flyttar från England till Paris för att få förändring i sitt liv. Snabbt blir hon bartender på Millies, som ligger precis bredvid Moulin Rouge. Här träffar hon Gabriela som börjar guida den konstiga värld som existerar runt Millies. Hallie märker att allt inte riktigt är som det ska vara, vilket verkligen bevisas när hon finner en tidsportal i baren. Under de uppkommande nio månaderna blir alltså irriterade kunder hennes minsta problem, när hon reser genom stadens turbulena historia - där hon blir kär, och hittar sig själv. Paris Adrift släpps den sjätte februari. 
 
 
 
 
The Belles. 
 
Sist men inte minst hittar vi The Belles, en debutbok skriven av Dhonielle Clayton. The Belles utspelar sig i ett Orleans där folk föds gråa, och endast med hjälpen av en Belle kan de transformeras och bli vackra. Camellia är en Belle, men det är inte tillräckligt för henne. Hon vill vara Favoriten - den Belle som väljs av drottningen att bo på palatset. Men när Camellia anländer med alla andra Belles, märks det att det inte riktigt är ett drömjobb. För på palatset existerar mörka hemligheter, som tvingar Camellia att ta ett omöjligt beslut. The Belles släpps den sjätte februari och är den första boken i en serie/trilogi/duologi.